Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν χθες στο ΟΑΚΑ

 Runbeat Team   9:28 20-01-2024  

Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν χθες στο ΟΑΚΑ


Μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινή ημερίδα κλειστού στίβου που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας. Εκτός από τον Μίλτο Τεντόγλου που είχε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο στη φετινή σεζόν (δες ΕΔΩ) και αρκετοί άλλοι αθλητές και αθλήτριες ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους.

Το γεγονός ότι οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε ένα ζεστό χώρο για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση.

Μία ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν παρότι αγωνίστηκε με έξι διασκελισμούς. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη σημείωσε 16.40μ., ενώ αν είχε κρατηθεί στο τρίτο του άλμα που μετρήθηκε στα 16.37 μ., θα μπορούσε να είχε σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη επίδοση.


Ο αθλητής, ο οποίος θα αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα στη Σλοβακία, είχε ακόμη έγκυρες προσπάθειες στα 15.76μ. και 16.14 μέτρα. Με προπονητική φόρα αγωνίστηκε και ο Ανδρέας Πανταζής, που ήταν δεύτερος με 15.34 μ., ενώ τρίτος ήταν ο Δημήτρης Μονόπωλης με 15.17 μέτρα.

 

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου ξεχώρισε στο επί κοντώ, αφού ξεπέρασε τα 4.30 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε στα 4.40 μ., στην προσπάθεια της να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (4,37 μ.). Η Αδαμοπούλου επέστρεψε στην Ελλάδα, καθώς ολοκλήρωσε τις σπουδές της στις ΗΠΑ και πλέον επικεντρώνεται στην προπόνηση της. Όπως δήλωσε μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ, «έχω βελτιώσει την τεχνική μου και αυτό μου επιτρέπει να βελτιώνω και το ρεκόρ. Στόχος μου είναι να κυνηγήσω το όριο για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Ρώμης. Αυτή η χρονιά είναι της βελτίωσης αυτό θα επιδιώξουμε. Την ερχόμενη εβδομάδα θα αγωνιστώ σε μίτινγκ στην Ελβετία και στη συνέχεια στην ημερίδα του ΣΕΦ. Είμαι χαρούμενη που είμαιπίσω στην Ελλάδα και προπονούμαι εδώ με τον προπονητή μου Βασίλη Μεγαλοοικονόμου», είπε η αθλήτρια.

Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν χθες στο ΟΑΚΑ runbeat.gr

Η νεαρή Αναστασία Μπουμπουλίδη, μία εβδομάδα από τα 4.00μ. της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τον αγώνα της στα 3.90μ., ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Στο τριπλούν των γυναικών ξεχώρισαν νεαρές αθλήτριες που το καλοκαίρι θα διεκδικήσουν καλές παρουσίες στην κατηγορία Κ18. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ελένη– Νεκταρία Μάμα με 12.47 μ. και δεύτερη ήταν η Δέσποινα Πάσιου με 12.32 μέτρα. Οι δύο αθλήτριες του Δημήτρη Βασιλικού το καλοκαίρι θα διεκδικήσουν συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στη Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ήταν παρούσα στην εγκατάσταση για να παρακολουθήσει και να χειροκροτήσει τις προσπάθειας μικρών και μεγάλων.

Η ατμόσφαιρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ ήταν ιδιαίτερα θερμή με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν τη διοργάνωση και τους αθλητές και τις αθλήτριες να δείχνουν πόσο ανάγκη έχουν την αγωνιστική δράση.