«Πράσινο φως» για το Πανελλήνιο 35χλμ βάδην

 Runbeat Team   17:51 17-02-2021  

«Πράσινο φως» για το Πανελλήνιο 35χλμ βάδην


Κανονικά, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 35χλμ. Βάδην ανδρών – γυναικών, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στα Μέγαρα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021. Ο ΣΕΓΑΣ πήρε το ΟΚ από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ και πλέον κινεί τις διαδικασίες για να εκδοθεί η Άδεια διεξαγωγής από την Περιφέρεια. Αντίθετα, ανακοινώθηκε ότι αναβάλλονται εκ νέου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος και το Κύπελλο ρίψεων.

Μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ενέκρινε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας, που αφορά στη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 35χλμ. Βάδην Ανδρών - Γυναικών που θα διεξαχθεί στα Μέγαρα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021. Η Ομοσπονδία έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκδοθεί η σχετική Άδεια Διεξαγωγής από την Περιφέρεια. Επίσης ο ΣΕΓΑΣ έχει φροντίσει για την παρουσία τριών (3) Διεθνών Κριτών Βάδην, προκειμένου οι επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών μας να προσμετρηθούν στο Ranking της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics) για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα η Ομοσπονδία γνωστοποιεί την αναβολή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος, το οποίο είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 καθώς και του Χειμερινού Κυπέλλου Ρίψεων που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021. Οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των παραπάνω διοργανώσεων, θα γίνουν γνωστές μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και θα εξαρτηθούν από τις ανακοινώσεις της Πολιτείας σχετικά με την παράταση ή μη των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας της COVID-19».