Προς αναβολή ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης μετά τον ισχυρό σεισμό στο Αρκαλοχώρι

 Νίκη Μηλιαράκη   12:47 27-09-2021  

Προς αναβολή ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης μετά τον ισχυρό σεισμό στο Αρκαλοχώρι


Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς το πρωί.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ εκατοντάδες είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Οι άνθρωποι της περιοχής ζουν με το φόβο ενός ισχυρότερου σεισμού και γενικά το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ.

 

Όπως είναι λογικό αυτό θα έχει επιπτώσεις και στα αθλητικά δρόμενα της περιοχής και πιο συγκεκριμένα στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 3 Οκτωβρίου. Το runbeat.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου ΑΘΛΗ.Σ.Υ που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, τον κ. Γιώργο Αλεβυζάκη, ο οποίος επισήμανε ότι «πιθανότατα ο αγώνας δε θα διεξαχθεί την Κυριακή. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, χιλιάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Ο κόσμος θα συγκεντρωθεί σε σκηνές στο θέατρο του Αρκαλοχωρίου που αποτελεί τον πυρήνα του αγώνα».

Οι διοργανωτές ουσιαστικά ψάχνουν νέα ημερομηνία για να ορίσουν τον αγώνα που προσελκύει το ενδιαφέρον εκατοντάδων δρομέων από όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο.