Προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη για ακύρωση του Ευρωπαϊκού της Κωνσταντινούπολης

 Runbeat Team   9:42 08-02-2023  

Προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη για ακύρωση του Ευρωπαϊκού της Κωνσταντινούπολης


Ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία έχει μονοπωλήσει την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες. Χιλιάδες κόσμους έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι τόσοι αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι ισχυρές δονήσεις.

Κανείς δεν σκέφτεται αυτές τις δύσκολες ώρες τον αθλητισμό και εννοείται ότι έχει παραλύσει κάθε αθλητική δραστηριότητα στις δύο χώρες που επλήγησαν από το σεισμό.

 

Ήδη ανακοινώθηκε η ακύρωση του Βαλκανικού πρωταθλήματος κλειστού στίβου που είχε προγραμματιστεί για το προσεχές σαββατοκύριακο, ενώ υπάρχει αμφιβολία ακόμα και για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει ότι οι εργασίες για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού συνεχίζονται κανονικά και προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη ακύρωσή τους.

Η ανακοίνωση αναφέρει:  

«Με μεγάλη λύπη η European Athletics έμαθε τα νέα για τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία.

Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Στίβου και ολόκληρης της αθλητικής κοινότητας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, τη συμπάθεια και την υποστήριξή μας σε όλους τους πληγέντες.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Dobromir Karamarinov, έχει ήδη στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Τουρκικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Fatih Cintimar με το ίδιο μήνυμα.

Κατανοούμε ότι ο κόσμος αγωνιά για το κατά πόσο θα διεξαχθεί το διήμερο 2-5 Μαρτίου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολης.

Αυτή τη στιγμή όλες οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση εξελίσσονται όπως είχε προγραμματιστεί. Θα έχουν συνομηλία με την Τουρκική Αθλητική Ομοσπονδία, την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης και τις αρμόδιες αρχές και θα παρέχουμε κάθε βοήθεια και υποστήριξη όπως και όταν χρειαστεί.

Παρακολουθούμε την κατάσταση και θα παράσχουμε περαιτέρω ενημερώσεις εάν αλλάξει κάτι.

Ωστόσο, πρώτα και κύρια, οι σκέψεις μας είναι με όλους όσους επηρεάστηκαν από τα τραγικά γεγονότα».