Πρωτιές για Αντωνάτο και Γκάρτσιο, σε σφαιροβολία και τριπλούν αντίστοιχα στο Πανελλήνιο Κ20

 Runbeat Team   9:43 17-09-2023  

Πρωτιές για Αντωνάτο και Γκάρτσιο, σε σφαιροβολία και τριπλούν αντίστοιχα στο Πανελλήνιο Κ20


Ο Δημήτρης Αντωνάτος και ο Γιάννης Γκάρτσιος κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τις εμφανίσεις τους σε σφαιροβολία και τριπλούν αντίστοιχα, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ20 στην Πάτρα.

Ο Αντωνάτος (ΓΕ Κεφαλληνίας), περίπου ενάμιση μήνα από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον ιδανικό τρόπο και το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Κ20 της Πάτρας. Ο ανερχόμενος σφαιροβόλος είχε καλύτερη προσπάθεια στα 18,84 μ. και πέτυχε τον στόχο του για τη φετινή διοργάνωση.

 

“Δεν ήταν πολύ καλός ο αγώνας μου σήμερα, ωστόσο δεν είχα κάνει κορύφωση για το συγκεκριμένο αγώνα. Η χρονιά ήταν πολύ καλή, κατέκτησα μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση και η αλήθεια είναι ότι αυτό ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Πλέον ο στόχος μου είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 το επόμενο καλοκαίρι”. Το ασημένιο μετάλλιο με νέο ατομικό ρεκόρ κατέκτησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος (ΟΦΚΑ Φίλιππος Γ.) με 16,66 μ. και το χάλκινο ο Νίκος Δαρβίλας (Πήγασος Αγ. Δημητρίου) με 15,57 μέτρα.

Ο Γιάννης Γκάρτσιος πρώτος στο τριπλούν

Ένας ακόμη αθλητές της κατηγορίας Κ18 κατάφερε να φτάσει στη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20. Πρόκειται για τον Γιάννη Γκάρτσιο (ΓΣ Κηφισιάς) τον καλύτερο βάση επιδόσεων και διακρίσεων τριπλουνίστα της κατηγορίας. Ο αθλητής του Δημήτρη Σιούντρη είχε καλύτερο άλμα στα 14,88 μ. από την τέταρτη προσπάθεια, ενώ λόγω ενοχλήσεων στη μέση επέλεξε να αφήσει ενδιάμεσα δύο προσπάθειες. “Σήμερα έκανα ότι μπορούσα, δίχως να πιέσω ιδιαίτερα τον εαυτό μου, καθώς είχα ενοχλήσεις στη μέση. Ολοκληρώνω τη χρονιά με καλές εμφανίσεις και διακρίσεις. Κατάφερα να πετύχω το στόχο μου και να διεκδικώ τη διάκριση κόντρα σε μεγαλύτερους συναθλητές μου. Προσπαθώ κάθε φορά να πηγαίνω βήμα, βήμα και να διεκδικώ το καλύτερο δυνατό”, είπε ο 17χρονος αθλητής.

 

Στον ακοντισμό των Γυναικών Κ20 νικήτρια ήταν η Γεωργία Κατσαρού (ΓΑΣ Ωρωπιών) με 45,88 μ., και ακολούθησαν Μελίνα Κέντρο (Πανιώνιος) με 44,03 μ. και Αποστολία Ματσέλα (ΓΣ Γλυφάδας) με 39,20 μέτρα.

Στο επί κοντώ ο Γιώργος Παπαναστασίου (Ολυμπιακή Δομή) έκανε τον τελευταίο του αγώνα στην κατηγορία και τον συνδύασε με άλμα στα 4,70 μ. και την πρώτη θέση. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στον Παναγιώτη Κουπουρτιάδη (Ερμής 1877) και το χάλκινο στον Παναγιώτη Αθανασούλα (Πήγασος Αγ. Δημητρίου) με 4,40 μέτρα.