Πρώτο νταμπλ, καλή ψυχολογία και στο βάθος Ευρωπαϊκό για την Ειρήνη Βασιλείου

 Νίκη Μηλιαράκη   13:15 14-02-2021  

Πρώτο νταμπλ, καλή ψυχολογία και στο βάθος Ευρωπαϊκό για την Ειρήνη Βασιλείου


Το πρώτο νταμπλ της καριέρας της πανηγύρισε στο 35ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου η Ειρήνη Βασιλείου καθώς ήταν η πρώτη φορά που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τόσο στα 400μ. όσο και στα 200μ.

Συνολικά στην έως τώρα αθλητική της καριέρα η αθλήτρια της Α.Ε. Μεσογείων Αμεινίας Παλληνεύς μετράει έξι χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 400μ. (τρία στον κλειστό και τρία στον ανοικτό), ενώ έχει και δύο χρυσά στα 200μ. (ένα στον κλειστό και ένα στον ανοικτό).

Με την ψυχολογία στα ύψη και την ελπίδα ότι η φετινή χρονιά θα κυλήσει χωρίς προβλήματα η Ειρήνη Βασιλείου επιστρέφει στο Ηράκλειο, στη βάση της, για να συνεχίσει την προετοιμασία της ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τις νίκες μου. Ήθελα έναν καλύτερο χρόνο στα 400μ., αλλά έκανα λάθος στο πρώτο πέρασμα και το πλήρωσα», δηλώνει στο runbeat.gr και προσθέτει: «κρατάω τις νίκες και το γεγονός ότι είμαι σε καλή κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού και συνεχίζω με καλή ψυχολογία την προετοιμασία μου. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους χορηγούς μου που είναι δίπλα μου».

Πέραν της πρωτιάς η Ειρήνη Βασιλείου είχε και πολύ καλούς χρόνους καθώς στα 200μ. πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ (χθες έκανε 23.53, ενώ το ατομικό της είναι 23.51) και στα 400μ., παρά το λάθος που έκανε στο ξεκίνημα της κούρσας, τερμάτισε σε 53.34 κάνοντας μία φοβερή προσπάθεια στα τελευταία 150 μέτρα.

Η αθλήτρια του Άρη Βισκαδουράκη δεν πρόκειται να αγωνιστεί στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και συγκεντρώνεται στην προετοιμασία της ενόψει του Ευρωπαϊκού (5-7/3 στο Τορούν), όπου ευελπιστεί σε κάτι καλό.