Ρ. Σπανουδάκη: «Κοιτάω κάθε κούρσα ξεχωριστά, θέλω να τρέξω στον προκριματικό και πάνω από όλα να τελειώσει με έναν καλό χρόνο»

 Runbeat Team   15:46 14-08-2022  

Ρ. Σπανουδάκη: «Κοιτάω κάθε κούρσα ξεχωριστά, θέλω να τρέξω στον προκριματικό και πάνω από όλα να τελειώσει με έναν καλό χρόνο»


Η Ραφαέλα Σπανουδάκη λαμβάνει μέρος τη Δευτέρα (15/8, 12.05) στον προκριματικό των 100 μ. στο δεύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας της, αφού είχε αγωνιστεί και στη διοργάνωση του 2018.

Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη τρέχει στην τρίτη προκριματική σειρά των 100 μ. και για να προκριθεί στον ημιτελικό χρειάζεται, είτε να τερματίσει σε μια από τις τέσσερις πρώτες θέσεις ή να πετύχει τον τρίτο καλύτερο χρόνο στο σύνολο των τριών σειρών. Η Σπανουδάκη έμεινε πίσω το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας του covid-19, που την κράτησε πίσω στις προπονήσεις. Η αθλήτρια έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 11.34, επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει.

 

«Πρώτη χρονιά διανύω τόσο δύσκολη χρονιά. Παρότι ξεκίνησα πολύ καλά τη χρονιά στα 60 μ. κι έπειτα στους πρώτους μου αγώνες στον ανοιχτό αντιμετώπισα στη συνέχεια αρκετά προβλήματα. Το μεγαλύτερο είχε να κάνει με τον covid, αφού νόσησα αρκετά βαριά και έμεινα μεγάλο διάστημα μακριά από τις προπονήσεις. Έτσι έχασα την ευκαιρία να διεκδικήσω τη συμμετοχή μου και σα 200 μέτρα. Τώρα είμαι εδώ και πιστεύω είμαι πολύ δυνατή στα 100 μ. και ευελπιστώ πως μέσα από τον συναγωνισμό θα μπορέσω να βελτιώσω το φετινό μου ρεκόρ. Θεωρώ πως η πρόκριση στον ημιτελικό είναι εφικτή. Κοιτάω κάθε κούρσα ξεχωριστά, θέλω να τρέξω στον προκριματικό και πάνω από όλα να τελειώσει με έναν καλό χρόνο», είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ η αθλήτρια που σχολίασε και για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να προκριθεί στα 200 μέτρα.

«Θα ήθελα να έχω προκριθεί και στα 200 μ., ωστόσο κρατάω το γεγονός ότι έκανε 23.50 στη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με πολύ αντίθετο άνεμο» είπε κλείνοντας. Η Σπανουδάκη έχει την πέμπτη επίδοση στο σύνολο των αθλητριών που θα συμμετάσχουν στη σειρά της.