Ραντεβού στο Άστρος δίνουν οι κορυφαίοι Έλληνες του βάδην

 Runbeat Team   18:23 10-03-2023  

Ραντεβού στο Άστρος δίνουν οι κορυφαίοι Έλληνες του βάδην


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην θα γίνει το πρωί του Σαββάτου (11/3) στην παραλία Άστρους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Μαζί με το αγώνισμα των 20χλμ. Βάδην του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών θα διεξαχθεί επίσης και αγώνας Βάδην 10χλμ. Ανδρών Κ20 – Γυναικών & Κ18 Ανδρών καθώς και 5χλμ. Κ18 Γυναικών. Το Πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο στον Χαρίλαο Βασιλάκο.

Το αγώνισμα των γυναικών αναμένεται για μία ακόμη φορά να είναι εκείνο με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς θα είναι παρούσες οι κορυφαίες του αγωνίσματος.

 

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έχει ήδη πετύχει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην εντυπωσιακή κούρσα που πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα στην Αυστραλία καταρρίπτοντας παράλληλα και το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα με 1 ώρα 28.12. Με υψηλές προσδοκίες ξεκινάει τη σεζόν και η Κυριακή Φιλτισάκου που διεκδικεί θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ στην απόσταση 1.32.23, ενώ τον Ιανουάριο ήταν νικήτρια στα 35χλμ. βάδην με 2.56.59. Η Χριστίνα Παπαδοπούλου φαίνεται να έχει αφήσει πίσω της τον τραυματισμό που την κράτησε πίσω το προηγούμενο χρόνο. Η αθλήτρια συμμετείχε πριν λίγες εβδομάδες και στα 3.000 μ. βάδην στο πανελλήνιο κλειστού κι έδειξε σε καλή κατάσταση. Με προσδοκίες για μια καλή παρουσία θα μπει στον αγώνα η Όλγα Φιάσκα, που επέστρεψε στους κανονικούς ρυθμούς προπόνησης μετά το περσινό πρόβλημα υγείας και διεκδικεί το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Στα 20χλμ. ξεχωρίζει ακόμη η Έφη Κουρκουτσάκη, που το 2023 μετείχε σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ μετά την απόλυτα επιτυχημένη προετοιμασία στην Κολομβία είναι έτοιμος να κάνει τον πρώτο του αγώνα στη χρονιά. Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής βρέθηκε για περίπου ένα μήνα στη Μπογκότα, όπου γυμνάστηκε μαζί με τους Σλοβάκους βαδιστές δίπλα στον προπονητή του Μάτεζ Σπίσιακ. Ο αθλητής εδώ και δύο ημέρες έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και παρά το κουραστικό ταξίδι θα καθίσει κανονικά στη γραμμή εκκίνησης της διοργάνωσης κυρίως για να βοηθήσει το σωματείο του, αφού ο πρώτος του στόχος στη σεζόν είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην (9/4).

 

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ διεκδικεί τη συμμετοχή και μια καλή παρουσία τόσο στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, όσο και στους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Στους Άνδρες ξεχωρίζουν ακόμη ο Γιάννης Καύκας που επέστρεψε φέτος στη δράση, ο Κώστας Ντεντόπουλος, αλλά και οι νεαρότεροι Ανδρέας Παπαστεργίου και Αριστοτέλης Μπούσδας και Ανδρέας Μπαχός, που θα διεκδικήσουν το όριο (1.35.00) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Το πρόγραμμα των Αγώνων

10:00 5χλμ. Γυναικών Κ18

10:30 20χλμ. Ανδρών, 10χλμ. Ανδρών Κ20, Ανδρών Κ18

10:31 20χλμ. Γυναικών & 10χλμ. Κ20 Γυναικών