Ρίο 2016: 30 χρόνια φυλάκιση στον πρώην πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας για δωροδοκία

 Runbeat Team   15:27 27-11-2021  

Ρίο 2016: 30 χρόνια φυλάκιση στον πρώην πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας για δωροδοκία


Με 30 χρόνια φυλάκιση τιμωρήθηκε ο πρώην πρόεδρος της COB, δηλαδή της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας, Κάρλος Αρτούρ Νούζμαν, καθώς έχει κατηγορηθεί για δωροδοκία στην επιλογή του Ρίο Ντε Τζανέιρο για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Σύμφωνα με την απόφαση του ποινικού δικαστηρίου του Ρίο, ο Νούζμαν είναι ένοχος για πολλά εγκλήματα που σχετίζονται με την υπόθεση, μεταξύ των οποίων η διαφθορά και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με την ακριβή ποινή φυλάκισής του να είναι 30 χρόνια, 11 μήνες και 8 ημέρες.

 

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι μαζί με το Νούζμαν καταδικάστηκαν κι άλλοι άνθρωποι που έχουν εμπλακεί με την υπόθεση, όπως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της διοργάνωσης, Λεονάρντο Γκρίνερ (13 χρόνια και 10 μήνες) και ο πρώην πλέον κυβερνήτης της πόλης της Βραζιλίας Σέρτζιο Καμπράλ (10 χρόνια και οκτώ μήνες).

Ο Κάρλος Αρτούρ Νούζμαν είχε παίξει σημαντικό ρόλο στο πως το Ρίο πήρε τη διοργάνωση από τις υπόλοιπες υποψήφιες πόλεις, καθώς είχε δωροδοκήσει με 2.000.000 δολάρια τον Λαμίν Ντιακ, ο οποίος όσο ήταν μέλος της ΔΟΕ, μετέφερε έναν αριθμό ψήφων στην πόλη της Βραζιλίας προκειμένου να πάρε τη διοργάνωση.