Σ. Σακοράφα: «Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες το κορυφαίο γεγονός στο Αιγαίο»

 Runbeat Team   17:41 18-07-2022  

Σ. Σακοράφα: «Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες το κορυφαίο γεγονός στο Αιγαίο»


Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα βρέθηκε στη Λήμνο στις 14 και 15 Ιουλίου, εκεί όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη για τους επερχόμενους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες. Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη να γίνουν στο νησί στις 8 και 9 Οκτωβρίου και αναμένεται να αποτελέσουν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο Αιγαίο.

 

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης, και σε αυτή έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, η κ. Σακοράφα, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, Κώστας Τριαντάφυλλος και ο τεχνικός σύμβουλος ανάπτυξης, Μάρκος Καλούδης. Παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι των Ε.Α.Σ. Λέσβου Παναγιώτης Δεμερτζής και Στέλιος Κουμαράς, καθώς και οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των τοπικών σωματείων Α.Ε. Λήμνου και Α.Ο. Ηφαιστία Ισίδωρος Καραγιάννης και Κώστας Μανωλακούδης. Στόχος τόσο της Ομοσπονδίας όσο και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής είναι η συνεχής αναβάθμιση των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων, μιας ιστορικής διοργάνωσης, που έχει συμβάλει στην αθλητική και πολιτιστική εξέλιξη των νησιών.

Σ. Σακοράφα: «Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες το κορυφαίο γεγονός στο Αιγαίο» runbeat.gr

Στόχος μας είναι κάθε χρόνο οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες να αναβαθμίζονται και μέσα από αυτούς να αναβαθμίζεται και ο αθλητισμός στα νησιά. Η προσπάθεια αυτή που κάνουμε, ώστε η διοργάνωση να αποτελέσει το σημαντικότερο γεγονός στο Αιγαίο, δεν θα είχε αποτέλεσμα αν δεν είχαμε τη στήριξη του Υπουργείου και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο οποίος είναι αρωγός σε κάθε μας προσπάθειας. Ευχαριστούμε τον κ. Μανώλη Κουτουλάκη για τη συνεργασία και τη στήριξη. Η δουλειά συνεχίζεται και θεωρώ πως τον Οκτώβρη στη Λήμνο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μία από τις καλύτερες διοργανώσεις στην ιστορία του θεσμού“, δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα με αφορμή τις συναντήσεις στη Λήμνο.

 

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας κατά την παραμονή της στο νησί επισκέφθηκε το στάδιο τη Μύρινας όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες, και το χωμάτινο στάδιο στο Κοντοπούλι και είχε την χαρά να βρεθεί ανάμεσα σε δεκάδες μικρά παιδιά, αθλητές και αθλήτριες των τοπικών σωματείων, που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων. Η κ. Σακοράφα συνεχάρη τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες για τις επιτυχίες τους το 2022, συζήτησε αναλυτικά και ενημερώθηκε από τους ίδιους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ αντάλλαξε απόψεις με τους προπονητές και τους εκπροσώπους των σωματείων για το μέλλον του στίβου και την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων στη Λήμνο.