Σακοράφα: «Έχουμε τρομερά προβλήματα στις υποδομές»

 Runbeat Team   17:06 28-06-2023  

Σακοράφα: «Έχουμε τρομερά προβλήματα στις υποδομές»


Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5, εκεί όπου μίλησε για την παραμονή της Εθνικής ομάδας στίβου στην μεγάλη κατηγορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στις υποδομές.

Αρχικά, η κ. Σακοράφα είπε: «Από τη συμμετοχή των άλλων ομάδων με σπουδαίους αθλητές με μεγάλα ρεκόρ, ο στόχος κάθε άλλος παρά εύκολος ήταν. Τα παιδια έπιασαν πολλούς βαθμούς, είμαι περήφανη για την ομάδα μας, για τα παιδιά μου, γιατί έτσι τα θεωρώ. Μπήκαν στο στάδιο, προσπάθησαν για το καλύτερο άλλοι τα πήγαν καλά, άλλοι όχι τόσο καλά όμως έτσι είναι ο αθλητισμός. Αλλά λειτούργησαν σαν ομάδα και δεν ήταν μόνο ένας πρωταθλητής που αγωνίζεται στο άθλημά του. Ήταν όλοι οι πρωταθλητές και πολλά νέα παιδιά, γίνεται δουλειά σε βάθος και θα έχουμε νέα ρεκόρ τα επόμενα χρόνια.

 

Είναι πολλά τα νέα παιδιά. Πιστεύω στην Ελίνα Τζέγκο, είναι πολύ καλή αθλήτρια. Ακόμα και τα παιδιά που δεν έκαναν τις μεγάλες επιδόσεις, αγωνίστηκαν κόντρα σε μεγάλους αθλητές και απέκτησαν εμπειρίες. Στους επόμενους αγώνες θα είναι καλυτέρα για τα παιδιά».

Τι χρειάζεται για τους αθλητές: «Αυτό είναι κάτι που πονάει γενικότερα τον χώρο του στίβου. Έχουμε τρομερά προβλήματα στις υποδομές. Ήμασταν σε ένταση με τον προηγούμενο υπουργό, δε θέλω να μειώσω το έργο του αλλά υστερούμε. Είμαστε η μοναδική χωρά που δεν εκμεταλλεύτηκε τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων που είτε είναι κατεστραμμένες είτε πήγαν σε ιδιώτες. Εξαιτίας των εκλογών γύρισα όλη την Ελλάδα και είναι απαράδεκτη η εικόνα των σταδίων. Ο στίβος είναι το πιο εύκολο άθλημα, βάζεις μία φόρμα και πας και αθλείσαι, είναι πολύ προσιτό στον καθένα. Πρέπει να το υποστηρίξει η πολιτεία και θα γίνει σύντομα μια συνάντηση με τον κ. Οικονόμου γιατί σε έναν χρόνο πάμε Ολυμπιακούς και πρέπει τα παιδιά να έχουν τουλάχιστον τα απαραίτητα».

Αν ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής: «Σίγουρα είναι μεγάλος αθλητής, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Αναφέρατε τον Καραλή, είναι φέρελπις κάνει μεγάλη προσπάθεια και μπορεί να κάνει περισσότερα. Είναι η Εμμανουηλίδου. Για μένα όλα τα παιδιά είναι το ίδιο, είμαστε μια αγκαλιά. Η Τζέγκο είναι μια αθλήτρια που έχει όλα τα προσόντα για να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ. Χρειάζεται τις κατάλληλες συνθήκες. Σε ένα γήπεδο κρατάμε ακόμα ένα δίχτυ 40 ετών που μας εξυπηρετεί. 

 

Θέλω να φτιαχτούν όλα αυτά για να γυμνάζονται σωστά οι αθλητές και να κατεβαίνουν στους αγώνες. Όλοι οι αθλητές έχουν προσόντα. Πρέπει το κράτος να στηρίξει τα σωματεία. Δεν γίνεται με μια επιχορήγηση 2 εκατομμυρίων ευρώ να κανείς τα πάντα. Ακούω κάτι ανοησίες γιατί δεν φτιάχνει στάδιο ο ΣΕΓΑΣ. Είναι θέμα του υπουργείου, κάποια ανήκουν σε μας, κάποια στον δήμο. Όταν το γήπεδο ανήκει στην ΓΓΑ να είναι σε καλή κατάσταση. Ευτυχώς υπάρχει η Πάτρα και ο Βόλος και οι δήμοι φροντίζουν να είναι σε καλή κατάσταση τα στάδια. Ψάχνουμε να βρούμε πιστοποιημένα στάδια. Δεν έχουμε διάθεση κόντρας, θέλουμε στάδια για να γυμνάζονται τα παιδιά μας».