Σαν σήμερα, o X. Μερούσης εκπλήρωσε το παιδικό του όνειρο με την συμμετοχή στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο

 Πάνος Κατσαρός   13:18 21-08-2023  

Σαν σήμερα, o X. Μερούσης εκπλήρωσε το παιδικό του όνειρο με την συμμετοχή στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο


Μέρα με ιδιαίτερη σημασία η σημερινή (21 Αυγούστου) για τον Χριστόφορο Μερούση, αφού σαν σήμερα, πριν από επτά χρόνια, κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του, με την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στην Βραζιλία.

 

Ο μαραθωνοδρόμος από την Χίο αγωνίστηκε στον μεγάλο μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 τερμάτισε στην 115η θέση με χρόνο 2:29:39 και έκανε περήφανο το νησί του και όλους τους Έλληνες με την προσπάθειά του. Μαζί με τον Μερούση έτρεξε και ο Μιχάλης Καλομοίρης που τερμάτισε στην 131η θέση με χρόνο 2:37:03, με την Ελλάδα να έχει διπλή εκπροσώπηση στον μαραθώνιο.

«Σαν σήμερα, 7 χρόνια πριν, με αξιωσες να κάνω το μεγαλύτερο αθλητικό παιδικό όνειρο μου πραγματικότητα… Σε Ευχαριστώ… Rio2016» έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram o Χριστόφορος Μερούσης, που δεν ξεχνάει την εμπειρία που έζησε στην Βραζιλία.

Θυμίζουμε ότι το χρυσό μετάλλιο στον συγκεκριμένο αγώνα είχε κατακτήσει ο Eliud Kipchoge με χρόνο 2:08:44, ενώ το ασημένιο πήρε ο Feyisa Lilesa από την Αιθιοπία με χρόνο 2:09:54. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αμερικανός Galen Rupp με χρόνο 2:10:05.