Σε νέα ημερομηνία οι αγώνες μνήμης Λέλας Καραγιάννη

 Runbeat Team   18:49 21-06-2024  

Σε νέα ημερομηνία οι αγώνες μνήμης Λέλας Καραγιάννη


Οι αγώνες μνήμης Λέλας Καραγιάννη μεταφέρθηκαν από τις 31 Αυγούστου στις 14 Σεπτεμβρίου 2024 λόγω οργανωτικού προβλήματος. Οι διοργανωτές δημοσίευσαν τη νέα προκήρυξη του αγώνα.

 

ΑΓΩΝΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 2024

Ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Προκηρύσσει

τους Αγώνες Μνήμης αφιερωμένους στην μεγάλη αγωνίστρια της Ελληνικής Αντίστασης Λέλα Καραγιάννη*

με τις εξής διαδρομές:

Αγώνας Μνήμης «Λέλα Καραγιάννη» 17χλμ.

Αγώνας Μνήμης «Γιώργος Χίος» 6χλμ.

Παιδικός αγώνας 700 μέτρων

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 (η εν λόγω ημερομηνία επιλέχτηκε προκειμένου να είμαστε κοντά στην 8η Σεπτεμβρίου – ημέρα εκτέλεσης της Λέλας Καραγιάννη)

Τόπος διεξαγωγής αγώνων: Λίμνη Ευβοίας, Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας– στην παραλιακή οδό,

Ώρες εκκίνησης:

Παιδικός αγώνας: 17.30

Αγώνας Μνήμης «Λέλα Καραγιάννη» 17.45

Αγώνας Μνήμης «Γιώργος Χίος» 18.30

AΓΩΝΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Ο κυρίως αγώνας από τους 3, είναι αφιερωμένος στην μεγάλη αγωνίστρια της αντίστασης Λέλας Καραγιάννη, που καταγόταν από την Λίμνη Ευβοίας! Η ώρα της εκκίνησης είναι στις 17.45! Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την είσοδο του Λιμένα Λίμνης κάτω από το Κτίριο Μελά , όπου και η γραμματεία των αγώνων.

Γενικά: Ο αγώνας είναι 17χλμ. περίπου! Εκκινούμε κάτω από το Κτίριο Μελά και κινούμαστε στον παραλιακό άξονα προς τα ανατολικά. Περνάμε τα αναπαλαιωμένα βιομηχανικά μνημεία των παλαιών εργοστασίων επεξεργασίας του λευκόλιθου και φτάνουμε στα γραφικά Κατούνια (1ος σταθμός υδροδοσίας).

 

Ανηφορίζουμε σε υψίπεδο με εντυπωσιακή θέα στο Β.Ευβοϊκό και κατηφορίζουμε προς την παραλία του αη Γιώργη Βρυσούλας, περιοχή όπου σύμφωνα με την αρχαιοελληνική μυθολογία έγιναν οι γάμοι του Δία με την Ήρα.

Αρχίζουμε να ανηφορίζουμε στην πλαγιά του επιβλητικού Μάκιστου και καταλήγουμε στην ιστορική μονή Αγ.ΝικολάουΓαλατάκη, (2ος σταθμός υδροδοσίας).

 Κάνουμε αναστροφή συμβολικά γύρω από το δέντρο που φύτεψε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την αναγέννηση του καμμένουδασους μετά την μεγάλη πυρκαγιά του 2016. 

Επιστρέφουμε κάνοντας αντίστροφα την ίδια διαδρομή προς τα δυτικά με θέα προς τον όμορφο ελαιώνα της Σπιάδας και την δημοφιλή παραλία του Κοχυλίου.

 Περνώντας από τα Κατούνια (3ος σταθμός υδροδοσίας) επιστρέφουμε για τερματισμό στον Λιμένα Λίμνης κάτω από το Κτίριο Μελά απ’ όπου είχαμε εκκινήσει.

Οι σταθμοί υδροδοσίας είναι οι εξής:

Κατούνια στο 3ο χλμ.

Μονή Αγίου Νικολάου (αναστροφή αγώνα) στο 8,7ο χλμ.

Κατούνια στο 13,5ο χλμ.

Χρονικό όριο αγώνα:Το χρονικό όριο του αγώνα ορίζεται στις 2.30 ώρες και όλοι οι δρομείς καλούνται να έχουν τερματίσει τον αγώνα τους στις 20.15!

Αντίτιμο αγώνα:Ο αγώνας είναι ΔΩΡΕΑΝ υπό τις φροντίδες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και δεν απαιτείται κάποιο αντίτιμο συμμετοχής!

Mετάλλια – έπαθλα: Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα βαρύτιμο μετάλλιο με την Λέλα Καραγιάννη επάνω! Θα βραβευτούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες της γενικής κατηγορίας ενώ θα γίνουν και οι εξής ηλικιακές βραβεύσεις:

Άνδρες

Έως 29 ετών

30 – 39 ετών

40 – 49 ετών

50 – 59 ετών

60+

Γυναίκες

Έως 29 ετών

30 – 39 ετών

40 – 49 ετών

50+

Όσοι βραβευτούν στην γενική κατηγορία εξαιρούνται της αντίστοιχης ηλικιακής τους!

Εγγραφές: Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να γραφτείτε όσοι και όσες επιθυμείτε! Μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, ενώ είναι καλά στην υγεία τους και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαιτούμενες εξετάσεις! Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε πατήστε εδώ:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=dc7ade85955f4fb65018c79585ff3d63&l=GR

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 28 Αυγούστου! Εγγραφές θα γίνουν λίγες την ημέρα του αγώνα!

Γραμματεία αγώνα: Η γραμματεία του αγώνα θα ανοίξει στις 16.00 δίπλα στην εκκίνηση του αγώνα, στο προαύλιο του Κτιρίου Μελά

Παρακαλούμε θερμά να δηλώσετε ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΙΟΣ

Ο δεύτερος μας αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αείμνηστου πρωτεργάτη του δρομικού κινήματος στην Ελλάδα Γιώργου Χίου, ιδρυτικού μέλους του ΣΔΥΑ και διεθνούς κριτή του ΣΕΓΑΣ, που εμπνεύστηκε αυτόν τον αγώνα στη μνήμη της Λέλας Καραγιάννη και διεξήγαγε τον πρώτο αγώνα την άνοιξη του 2008.

Ο αγώνας εκκινεί στις 18.30 και κινείται για 3χλμ περίπου στην ίδια παραλιακή διαδρομή με τη διαδρομή του μεγάλου αγώνα και κάνει αναστροφή στον 1ο σταθμό τροφοδοσίας στο 3ο περίπου χιλιόμετρο. Οι δρομείς επιστρέφουν στη Λίμνη και τερματίζουν στο Κτίριο Μελά από όπου εκκίνησαν.

Χρονικό όριο αγώνα:Το χρονικό όριο του αγώνα ορίζεται στην 1 ώρα και όλοι οι δρομείς καλούνται να έχουν τερματίσει τον αγώνα τους στις 19.30!

Αντίτιμο αγώνα:Ο αγώνας είναι ΔΩΡΕΑΝ υπό τις φροντίδες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και δεν απαιτείται κάποιο αντίτιμο συμμετοχής!

Mετάλλια – έπαθλα: Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα βαρύτιμο μετάλλιο με ανάγλυφη απεικόνιση την Λίμνη Ευβοίας επάνω! Θα βραβευτούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες της γενικής κατηγορίας ενώ ΔΕΝ θα γίνουν ηλικιακές βραβεύσεις.

Εγγραφές: Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να γραφτείτε όσες και όσοι επιθυμείτε!Μπορούν να γραφτούν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους, ενώ είναι καλά στην υγεία τους και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαιτούμενες εξετάσεις! Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε πατήστε εδώ:

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=dc7ade85955f4fb65018c79585ff3d63&l=GR

Οι εγγραφες θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβριου! Εγγραφές θα γίνουν λίγες την ημέρα του αγώνα!

Γραμματεία αγώνα: Η γραμματεία του αγώνα θα ανοίξει στις 16.00 δίπλα στην εκκίνηση του αγώνα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο προαύλιο του Κτιρίου Μελά στην είσοδο του Λιμένα Λίμνης.

Παρακαλούμε θερμά να δηλώσετε ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ο παιδικός μας αγώνας είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα! Είναι 700 μέτρα περίπου και ξεκινάει από την εκκίνηση των αγώνων στην είσοδο του Λιμένα Λίμνης κάτω από το Κτίριο Μελά στις 17.30, πριν δηλαδή από τους 2 βασικούς αγώνες! Όλος ο αγώνας κινείται επί της παραλιακής οδού της Λίμνης Ευβοίας – φτάνει μέχρι τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Λίμνης (Ν.Ο.Λ.), περίπου στα 350 μέτρα ανατολικά, όπου και η αναστροφή, για να τερματίσει στην εκκίνηση του αγώνα! Ό αγώνας είναι συμβολικού χαρακτήρα, ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΧΡΟΝΟΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΥΠΕΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ! Τα παιδάκια που μπορούν να συμμετάσχουν είναι μέχρι το 12ο έτος της ηλικίας τους, ενώ μπορούν να λάβουν μέρος και μπαμπάδες και μαμάδες…..όπου θα κουβαλάνε στο καρότσι τα παιδάκια τους που δεν μπορούν ακόμα να περπατήσουν! Οι εγγραφές για τον παιδικό αγώνα, θα γίνουν από το άνοιγμα της γραμματείας περίπου στις 16.00!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Όλοι οι αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ υπό τις φροντίδες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας και οι εγγραφές θα λήξουν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ενώ μειωμένος αριθμός εγγραφών θα γίνει την ημέρα των αγώνων.

Απονομές: Oλες οι απονομές των αγώνων, θα γίνουν περίπου στις 20.30 και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες, μπροστά από το άγαλμα της Λέλας Καραγιάννη!

Πληροφορίες: 6946230242(Γιώτα Λειβαδίτη) ή στο email: [email protected]

Φύλαξη πραγμάτων αθλητών: Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πλησίον της εκκίνησης των αγώνων θα μπορείτε να φυλάξετε τα όποια προσωπικά σας αντικείμενα!

Παραλαβή αριθμών: Θα μπορείτε να παραλάβετε τους αριθμούς σας καθώς και τα τσιπάκια της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης από τις 16.00 και έπειτα σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο πλησίον της εκκίνησης των αγώνων, στο προαύλιο του Κτιρίου Μελά στην είσοδο του Λιμένα Λίμνης.!

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση: Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με τσιπάκι που θα το φέρετε στο παπούτσι σας, ενώ μετά την λήξη των αγώνων , θα πρέπει να το επιστρέψετε

Διαμονή: Για όσους το επιθυμούν να μείνουν στην περιοχή, σε κάποιο από τα δεκάδες καταλύματα της περιοχής, μπορείτε να κλείσετε από μόνοι σας δωμάτιο!

Φαγητό: Μετά την λήξη των αγώνων, οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πακέτο με νερό, χυμό, μπάρα ενέργειας και μπανάνα., ενώ σε κάποιο από τα αρκετά εστιατόρια της περιοχής, θα μπορούν να εμπλουτίσουν το δείπνο τους

Εγγραφές: Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε .

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=dc7ade85955f4fb65018c79585ff3d63&l=GR

Τηλεφωνικές συμμετοχές δεν γίνονται!

Η Οργανωτική Επιτροπή:

Πρόεδρος: Αλέξανδρος Γεωργίου

Γραμματέας: Γιώτα Λειβαδίτη

Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων: Παύλος Γορανίτης

*Η Λέλα (Ελένη) Καραγιάννη (24 Ιουνίου 1898 – 8 Σεπτεμβρίου 1944) ήταν Ελληνίδα αντιστασιακός, αρχηγός της οργάνωσης Μπουμπουλίνα. Συνελήφθη από την Ειδική Ασφάλεια και εκτελέστηκε από τους Γερμανούς, λίγο πριν την Απελευθέρωση της Ελλάδας . Γεννήθηκε το 1898 στο χωριό Λίμνη της Εύβοιας και ήταν κόρη του Αθανασίου Μηνόπουλου και της Σοφίας Μπούμπουλη. Ο πατέρας της γεννήθηκε στο Πήλι της βόρειας Εύβοιας. Η μητέρα της καταγόταν από τις Σπέτσες και ήταν συγγενής της αγωνίστριας του 1821 ΛασκαρίναςΜπουμπουλίνας. Η Λέλα έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην Αθήνα, όπου γνώρισε και παντρεύτηκε τον Σμυρνιό φαρμακοποιό Γεώργιο Καραγιάννη, με τον οποίο απέκτησε επτά παιδιά (Γιώργος , Βύρων, Ιωάννα, Νεφέλη, Ηλέκτρα, Νέλσων, η μικρή Ελένη).. Κατά την κατοχή, έγινε μέλος της Αντίστασης, μετατρέποντας το σπίτι της σε αρχηγείο της οργάνωσης «Μπουμπουλίνα». Την οργάνωση δημιούργησε και χρηματοδότησε η ίδια, το 1941. Τον Οκτώβρη του 1941 συνελήφθη και μετά από 7 μήνες απελευθερώθηκε. Στόχος της οργάνωσης ήταν η φυγάδευση Βρετανών στρατιωτών (είχε οργανώσει δίκτυο 150 στρατιωτών) στο Κάιρο αλλά και δολιοφθορές κατά του εχθρού. Η οργάνωση διώχθηκε ανηλεώς από τη Διεύθυνση Ειδικής Ασφαλείας του Κράτους, κάτι που οδήγησε, μεταπολεμικά, στην καταδίκη των μελών της Ειδικής Ασφάλειας.

Η Καραγιάννη δημιούργησε και δίκτυο κατασκοπείας το οποίο, μεταξύ άλλων, συγκέντρωσε πληροφορίες για τις κινήσεις των γερμανικών πλοίων, υπέκλεψε σχεδιαγράμματα αεροδρομίων και διοχέτευσε πληροφορίες για Έλληνες συνεργάτες των αρχών κατοχής.

Το καλοκαίρι του 1944, η Λέλα Καραγιάννη είχε γίνει και συνεργάτης του κατασκοπευτικού δικτύου Απόλλων, οπότε και συνελήφθη μαζί με πέντε από τα παιδιά της και βασανίστηκε στα κρατητήρια της οδού Μέρλιν. Η σύλληψη έγινε καθώς ο συνεργάτης των Γερμανών, Γιώργος Ριζόπουλος, ζήτησε από την Καραγιάννη να μεσολαβήσει για να τον συνδέσει, μαζί με τον αρχηγό των Ταγμάτων Ασφαλείας, Ντερτιλή, με το δίκτυο του Απόλλωνα. Ο Ριζόπουλος όμως συνελήφθη και κατέδωσε την Καραγιάννη με αποτέλεσμα τη σύλληψή της, μαζί με δύο συνεργάτες της. Η Καραγιάννη είχε αναφέρει ότι, σε μελλοντική απόβαση των Βρετανών, τα Τάγματα Ασφαλείας θα μπορούσαν να “προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες”.Μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου καιλ ύστερα από λίγο διάστημα, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές στο παρακείμενο άλσος Χαϊδαρίου, μαζί με άλλους 59 αγωνιστές της Αντίστασης, στην πλειοψηφία τους συνεργάτες της S.O.E, στις 8 Σεπτεμβρίου 1944, περίπου ένα μήνα πριν από την Απελευθέρωση. Η εκτέλεσή της πιθανόν να ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής των ΕςΕς, των Βάλτερ Σιμάνα και Βάλτερ Μπλούμε, η οποία παρέκαμψε την πιο μετριοπαθή πολιτική των Γερμανών στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο