ΣΕΓΑΣ και Δήμος Τρικκαίων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αναβάθμιση του Δημοτικού σταδίου της πόλης

 Runbeat Team   17:04 26-01-2024  

ΣΕΓΑΣ και Δήμος Τρικκαίων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αναβάθμιση του Δημοτικού σταδίου της πόλης


Το πρώτο βήμα για την ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών του Δημοτικού σταδίου Τρικάλων έγινε μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα με τον νέο Δήμαρχο Τρικκαίων, Νίκο Σακκά στο Δημαρχείο της πόλης, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα την ίδια ημέρα η επίσκεψη της προέδρου και αντιπροσωπείας της ομοσπονδίας στην αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Τρικάλων, Χρύσα Ντιντή, όπου είχαν συμφωνηθεί κοινές δράσεις για την ανάπτυξη της περιοχής ως αθλητικού προορισμού μέσα από μία σειρά από συνέργειες.

 

Αφού ευχαρίστησε τον κ. Σακκά για την τιμή να δοθεί το όνομά της, όπως και του άλλου Τρικαλινού παγκόσμιου ρέκορντμαν του παρελθόντος, Χρήστου Παπανικολάου, στο Δημοτικό στάδιο της πόλης – απόφαση που λήφθηκε ομόφωνα τον Ιούλιο του 2023 από το Δημοτικό Συμβούλιο -, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ανέλυσε την επιθυμία της Ομοσπονδίας για αναβάθμιση του σταδίου, με στόχο την πραγματοποίηση αγώνων υψηλών απαιτήσεων, που δεν θα περιορίζονται μόνο σε πανελλήνιο επίπεδο.

Η ομοσπονδία προτίθεται να διαθέσει τις τεχνικές υπηρεσίες της στην υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων ώστε το στάδιο να αποκτήσει την κατάλληλη πιστοποίηση και τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται για τη φιλοξενία κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων, ώστε η πόλη να έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε έναν κορυφαίο προορισμό αθλητικού τουρισμού.

Ο κ. Σακκάς από την πλευρά του επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία, η οποία αναμένεται να επισφραγιστεί με σχετικό μνημόνιο, θα αναβαθμίσει συνολικότερα τον κλασικό αθλητισμό στα Τρίκαλα.

Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμα: ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας, το στέλεχος του Δήμου Τρικκαίων, Χρήστος Μιχαλάκης, ο β΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Ιάκωβος Πετσούλας, ο συντονιστής επιτροπής αγώνων δρόμου και βουνού της ομοσπονδίας, Δημήτρης Χαχάμης, ο συνεργάτης του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Κοντονάσιος, καθώς και ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ και προπονητής Δημήτρης Σούλας.