ΣΕΓΑΣ: Πρόσωπο του μήνα ο Γιάννης Κορακίδης (Pic)

 Runbeat Team   13:19 15-09-2022  

ΣΕΓΑΣ: Πρόσωπο του μήνα ο Γιάννης Κορακίδης (Pic)


O «χρυσός» νικητής στη σφυροβολία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που πραγματοποιήθηκε στο Κάλι της Κολομβίας (1-6/8), Γιάννης Κορακίδης, ψηφίστηκε από τους φίλους του στίβου ως το πρόσωπο του μήνα Αυγούστου.

 

Την ψηφοφορία διεξήγαγε ο ΣΕΓΑΣ στα επίσημα social media του, με το νεαρό Έλληνα αθλητή να κατακτά ακόμα μία διάκριση για τον -σίγουρα αξέχαστο- Αύγουστο.

«Ανυπομονώ για τη νέα αρχή, για το νέο ξεκίνημα. Οι στόχοι είναι υψηλοί ξεκινούν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, το επόμενο καλοκαίρι στη Φινλανδία και φτάνουν μέχρι τους Ολυμπιακούς του 2024», είπε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ ο νεαρός αθλητής και σχολίασε για την επιτυχία στο Κάλι και για το πως θα λειτουργήσει θετικά για την μετέπειτα πορεία του. «Αρχικά θεωρώ πως δικαιώθηκε όλη αυτή η δουλειά που έριξα όλα αυτά τα χρόνια στη σφύρα. Σίγουρα είναι μια καλή ώθηση για τη συνέχεια. Όλοι μου λένε πόσο σημαντική διοργάνωση είναι το Παγκόσμιο Κ20 και πως δείχνει την αξία σου για το μέλλον. Η σκληρή δουλειά είναι αυτή που θα μου δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσω στο μέλλον μεγαλύτερες διακρίσεις», είπε και συμπλήρωσε: «Σίγουρα δε θα μπορούσα να είχε φτάσει μέχρι εδώ χωρίς τη βοήθεια του προπονητή μου Γιάννη Χρίστογλου. Ξεκίνησα να πηγαίνω στο στάδιο με τον αδελφό μου Γιώργο και στην έκτη άρχισα τις πρώτες μου ασκήσεις τεχνικής στη σφυροβολία».

 

Ο Κορακίδης σε λίγες ημέρες θα βρεθεί στην Αθήνα για να ενσωματωθεί στο γκρουπ του Ομοσπονδιακού προπονητή, Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, ώστε να συνεχίσει την προπόνηση του δίπλα στον Μιχάλη Αναστασάκη, τον Μάρκο Μεμά και τον Άγγελο Μαντζουράνη. «Ανυπομονώ γι΄αυτή την αλλαγή. Μου αρέσει πολύ που θα είμαι σε ένα γκρουπ με τόσο καλούς σφυροβόλος και αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που επέλεξα να συνεχίσω εκεί. Είμαι αθλητής που ο συναγωνισμός στην προπόνηση με βελτιώνει. Ο στόχος μου για την επόμενη χρονιά είναι η συμμετοχή και διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Δεν με φοβίζει η αλλαγή κατηγορίας, ξέρω πως αν δουλέψω σκληρά θα συνεχίσω να έχω ανάλογα καλά αποτελέσματα».

Ο 20χρονος αναφέρθηκε και στην ανάδειξη του σε πρόσωπο του μήνα, από τους φίλους του στίβου.

«Πολύ ωραίο το συναίσθημα. Μία ακόμη δικαίωση για την προσπάθεια και τη δουλειά της φετινής σεζόν. Ευχαριστώ όλους και όλες που με στήριξαν».