Σικάγο – Βοστώνη: Έρχονται οι μεγάλοι «back to back» μαραθώνιοι

 Runbeat Team   19:29 08-10-2021  

Σικάγο – Βοστώνη: Έρχονται οι μεγάλοι «back to back» μαραθώνιοι


Το διήμερο Κυριακή 10 και Δευτέρα 11 Οκτωβρίου θα γίνουν δύο από τους μεγαλύτερους μαραθώνιους του κόσμου με διαφορά μόλις μίας ημέρας. Ο μαραθώνιος του Σικάγο θα γίνει την Κυριακή και εκείνος της Βοστώνης που θα γίνει την Δευτέρα, συγκεντρώνουν όλο το ενδιαφέρον της δρομικής κοινότητας στις ΗΠΑ.

Όπως είναι φυσικό, πολύ μεγάλα ονόματα από όλο τον κόσμο θα λάβουν μέρος στους δύο αγώνες, όπου το 2020 δεν έγιναν κανονικά λόγω κορωνοϊού. Στον αγώνα του Σικάγο έγιναν μερικές αλλαγές της τελευταίας στιγμής, με αρκετούς ελίτ δρομείς να αποσύρονται και άλλους να προστίθενται στη θέση τους.

 

Μεταξύ των φαβορί βρίσκονται οι Galen Rupp και η SaraHall από τις ΗΠΑ, αλλά και δυνατοί δρομείς από το εξωτερικό, με τον Reuben Kipyego (2:03:55) και τον Dickson Chumba (2:04:32), που έχει ανέβει τρεις φορές στο βάθρο του αγώνα να ξεχωρίζουν από τους άνδρες. Οι Vivian Kiplagat (2:21.11) και Meseret Belete (2:24.54) έχουν τους καλύτερους χρόνους από τις γυναίκες που προστέθηκαν. Ένα ερωτηματικό που έχει δημιουργηθεί είναι εάν η Sara Hall θα καταφέρει να πάρει τη νίκη και να σπάσει το ρεκόρ της Deena Kastor (2:19:36), κάτι το οποίο μένει να φανεί την Κυριακή.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις συμμετοχές του αγώνα του Σικάγο.

Δείτε παρακάτω την διαδρομή του αγώνα:

Όσον αφορά τον αγώνα της Βοστώνης, ο Lelisa Desisa είναι σίγουρα εκείνος που ξεχωρίζει στην 125η διεξαγωγή του. Ο δύο φορές νικητής του αγώνα, που είχε επικρατήσει το 2013 με χρόνο 2:10:22 και το 2015 με 2:09:17 επιστρέφει στη Βοστώνη για να κάνει τρεις τις νίκες του. Στον αγώνα της Βοστώνης υπάρχουν συνολικά εννιά άνδρες που έχουν καταφέρει να κάνουν χρόνο κάτω από 2:06 σε μαραθώνιο, συνεπώς ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος.

 

Asefa Mengstu (2:04:06), Lemi Berhanu (2:04:33), Benson Kipruto (2:05:13) και Wilson Chebet (2:05:27) είναι μερικοί εξ αυτών, με τον Desisa να μην έχει καθόλου εύκολο έργο. Από τις γυναίκες, τα κορυφαία ονόματα είναι οι Mare Dibaba (2:19:52) από την Αιθιοπία και η Angela Tanui από την Κένυα, που πήρε τη νίκη στον μαραθώνιο της Σιένα νωρίτερα φέτος. Αξίζει να παρακολουθήσουμε την προσπάθεια της Atsede Bayisa που επιστρέφει στους αγώνες μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, ενώ η πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα, Caroline Chepkoech πραγματοποιεί το ντεμπούτο της σε μαραθώνιο.

Δείτε την διαδρομή του αγώνα της Βοστώνης:

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο αγώνες αναμένεται να έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω των δρομέων που θα αγωνιστούν, αλλά και λόγω της επιστροφής των μαζικών συμμετοχών σε μαραθώνιο μετά από πολλούς μήνες.