Σμαράγδα Μανδύλα: Αεικίνητη, αγέραστη και πάντα έτοιμη να ξεπεράσει τον εαυτό της στα 82 της χρόνια

 Runbeat Team   13:17 22-10-2022  

Σμαράγδα Μανδύλα: Αεικίνητη, αγέραστη και πάντα έτοιμη να ξεπεράσει τον εαυτό της στα 82 της χρόνια


Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι για τους οποίους η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη ζωή και να αποδεικνύουν ότι οι ανθρώπινες δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Ένα τρανό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της 82χρονης Σμαράγδας Μανδύλα, η οποία συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της σε διεθνές και πανελλήνιο επίπεδο.

 

Πριν μερικούς μήνες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τάμπερε στα 5.000μ. ολοκληρώνοντας τον αγώνα της σε 40.32.62. Ήταν η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που έτρεξε την απόσταση στην ηλικία της και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Επίσης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 1500μ. με χρόνο 10:15.86.

Το περασμένο Σάββατο συμμετείχε στα 5.000μ. στον νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, όπου φυσικά ήταν πρώτη στην κατηγορία της σημειώνοντας μάλιστα ατομικό ρεκόρ 39:42.

Η Σμαράγδα Μανδύλα ήταν πάντα άνθρωπος του αθλητισμού. Ασχολήθηκε με το πένταθλο, έπαιξε μπάσκετ (πρωταθλήτρια Βόρειας Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ), έκανε κωπηλασία και μάλιστα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στην τετράκωπο με πηδαλιούχο του Ι.Ο.Θ.

Στα 67 της χρόνια είπε να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Έτσι τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται με το δρομικό κίνημα με τεράστιες επιτυχίες και ρεκόρ.

Ξυπνάει κάθε μέρα για προπόνηση στις 5.30 το πρωί, έχει τον τίτλο της κορυφαίας στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, από όπου κατάγεται.

Το περασμένο Σάββατο «έγραψε» μία ακόμη σελίδα στην αθλητική της καριέρα παραδίδοντας μαθήματα στους νεότερους.

Δείτε ένα βίντεο που είχε ανεβάσει η διοργάνωση του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης πριν τον αγώνα.