Σοφία Σακοράφα: Θεωρώ ότι όλοι οι μεγάλοι μαραθωνοδρόμοι πρέπει να τρέξουν έστω μία φορά στην Αθήνα

 Runbeat Team   8:44 13-11-2022  

Σοφία Σακοράφα: Θεωρώ ότι όλοι οι μεγάλοι μαραθωνοδρόμοι πρέπει να τρέξουν έστω μία φορά στην Αθήνα


Λίγο πριν την έναρξη του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα θέλησε να δώσει το δικό της μήνυμα σε δρομείς και όχι μόνο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εύχομαι όλοι να καταφέρουν να τερματίσουν. Θεωρώ ότι είναι μία από τις σπουδαιότερες και μεγαλύτερες διοργανώσεις της χώρας μας. Δείχνουμε σε όλο τον κόσμο ότι μπορούμε να διοργανώσου τέτοιες εκδηλώσεις, αυτού του επιπέδου. Οι συμμετοχές φέτος είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με πέρυσι που υπήρχαν οι περιορισμοί λόγω του covid. Του χρόνου που θα είναι τα 40 χρόνια θεωρώ ότι θα αγγίξουμε απίστευτα νούμερα.

 

Ο Μαραθώνιος εντάσσεται στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ και μετέχουν όλοι οι αθλητές μας και εντός σταδίου. Είναι από τους πιο σημαντικούς εκτός σταδίου αγώνες. Αυτός ο Μαραθώνιος είναι κάτι ιδιαίτερο γιατί έχει και τον ιστορικό του χαρακτήρα και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και όλοι οι ξένοι. Είναι ο πιο δύσκολος του κόσμου εξαιτίας της διαδρομής του. Θεωρώ ότι όλοι οι μεγάλοι δρομείς πρέπει να το τρέξουν έστω και μία φορά της ζωής τους στην Αθήνα κι ας μην είναι από τους μαραθώνιους που θα κάνουν ρεκόρ».