Σοκ από το θάνατο του Αντώνη Συκάρη στην κορυφή του Dhaulagiri-Συγκλονιστικό το τελευταίο του μήνυμα (vid)

 Runbeat Team   9:02 12-04-2022  

Σοκ από το θάνατο του Αντώνη Συκάρη στην κορυφή του Dhaulagiri-Συγκλονιστικό το τελευταίο του μήνυμα (vid)


Συγκλονισμένη είναι η ορειβατική οικογένεια της Ελλάδας στο άκουσμα του θανάτου του Αντώνη Συκάρη. Ο έμπειρος και διάσημος για τη δράση του ορειβάτης άφησε την τελευταία του πνοή στο όρος Dhaulagiri, ένα από τα δυσκολότερα βουνά για ανάβαση στον κόσμο στο οποίο αρκετοί δεν τα έχουν καταφέρει. Ο Συκάρης έφτασε χθες στην κορυφή του Dhaulagiri, όμως έχοντας πάρει το δρόμο της επιστροφής σήμερα τα ξημερώματα αρρώστησε και πέθανε σε ύψος 7.400 μέτρων.

 

Ο Έλληνας αλπινιστής μαζί με τον οδηγό του - Dawa Sherpa- ανέβηκαν στο βουνό των 8.167 μέτρων χθες Δευτέρα 11/4. Ως μέρος μιας αποστολής που διαχειρίζεται η Seven Summit Treks, ο Συκάρης είχε ήδη ανέβει στο Έβερεστ, στο όρος Lhotse και στο όρος Annapurna μεταξύ άλλων. Η Seven Summit Treks έχει ήδη κινητοποιήσει μια ομάδα για τη διάσωση της Dawa και τη συλλογή του σώματος του Συκάρη από το βουνό.

Ο Αντώνης Συκάρης ήταν πολύ περήφανος που κατάφερε να κατακτήσει μία ακόμη κορυφή και είναι πραγματικά συγκλονιστικό το βίντεο που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στα social media χθες Δευτέρα 11/04 και τη συγκλονιστική προσπάθεια που κάνει για να μιλήσει έχοντας φτάσει στην κορυφή του Dhaulagiri. Το βίντεο που ανέβασε χθες το πρωί…


Ο Αντώνης Συκάρης είχε συνδέσει τη ζωή του με την ορειβασία. Στην αρχική σελίδα του σάιτ που είχε δημιουργήσει ανέφερε χαρακτηριστικά, «Μην εγκαταλείπεις ποτέ τα όνειρα σου… Κάποια στιγμή, θα πραγματοποιηθούν!!!





Ονομάζομαι Αντώνης Συκάρης, είμαι ορειβάτης και σας καλωσορίζω στην επίσημη σελίδα μου! Από μικρό παιδί αγαπούσα το φυσικό περιβάλλον, τα βουνά και ήθελα να βρίσκομαι πάντα εκεί… Αργότερα, κατάλαβα γιατί αυτή η λαμπρή φλόγα που καίει στις κορυφές και στα βράχια των βουνών του κόσμου με ελκύει, γιατί απλά εκεί βρίσκονται τα όνειρα και οι προσδοκίες μου!».

Το πάθος του για την ορειβασία τον οδηγούσε κάθε φορά να ξεπερνά τον εαυτό του. Η κορυφή του Dhaulagiri έμελλε να είναι η τελευταία που κατέκτησε…