Σταματάει να προπονεί τους γιους του για λόγους υγείας ο G. Ingebrigtsen!

 Runbeat Team   19:31 04-02-2022  

Σταματάει να προπονεί τους γιους του για λόγους υγείας ο G. Ingebrigtsen!


Ο προπονητής και πατέρας των τριών εξαιρετικά ταλαντούχων αδελφών στον χώρο του στίβου, Gjert Ingebrigtsen αναγκάζεται να σταματήσει να δουλεύει με τους γιους του για λόγους υγείας. Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το Νορβηγικό Stavanger Aftenblad, ο έμπειρος προπονητής σταματάει να προπονεί την «Team Ingebrigtsen» για κάποιο σοβαρό λόγο υγείας, χωρίς όμως να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάστασή του.

 

Ο Gjert έχει προπονήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία τους γιους του σε αρκετούς τίτλους στον στίβο, καθώς μεταξύ άλλων ο Henrik κατέκτησε το χρυσό στα 1.500 μέτρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ευρώπης το 2012 με 3:31.46, ο Filip τον ίδιο τίτλο το 2016 με 3:30.01 και ο Jakob επίσης, το 2018 με 3:28.32, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Jakob κατέκτησε και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα 1.500 μέτρα στο Τόκιο.

Πλέον οι τρεις δρομείς θα χρειαστεί να προπονούνται μόνοι τους, χωρίς την καθοδήγηση του πατέρα τους, με τον Henrik να μην δέχεται να σχολιάσει την κατάσταση της υγείας του Gjert. Το ίδιο Νορβηγικό μέσο αποκάλυψε ότι η μικρότερη αδερφή τους, η 15χρονη Ingrid Ingebrigtsen που έτρεξε τα 1.500 μέτρα σε 4:42.04 τον Ιούνιο, έχει σταματήσει την ενασχόλησή της με τον στίβο από τον περασμένο Νοέμβριο.

 

Επόμενοι στόχοι του Jakob και του Filip είναι το meeting κλειστού στίβου που θα γίνει στο Λιεβάν της Γαλλίας στις 17 Φεβρουαρίου, με τους δύο αθλητές να τρέχουν στα 1.500 μέτρα και να υπάρχουν φήμες ότι ο Jakob να στοχεύσει στο παγκόσμιο ρεκόρ.