Στη δημοσιότητα η προκήρυξη του 2ου Pamvotis View Trail

 Runbeat Team   13:42 12-04-2023  

Στη δημοσιότητα η προκήρυξη του 2ου Pamvotis View Trail


Την Κυριακή 18 Ιουνίου θα διεξαχθεί το 2ο Pamvotis View Trail σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσοχωρίου που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης.

Οι εγγραφές δεν έχουν ακόμα ανοίξει και το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινωθεί αργότερα. Σίγουρα θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας 21χλμ, ένας 9χλμ και ένας παιδικός 1χλμ.

Η προκήρυξη αναφέρει τα εξής:

 

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσοχωρίου διοργανώνει το 2ο PAMVOTIS VIEW TRAIL αγώνα ορεινού τρεξίματος την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του χωριού και διαδρομές που περνάνε από Μαβίλη, Δρίσκο, Γερακάρη και Ηλιόκαλη.

Διαδρομές

21 χλμ (+1140 υψομετρική)

9 χλμ (+415 υψομετρική)

1 χλμ παιδικός αγώνας

Αφετηρία – Τερματισμός

Η εκκίνηση και ο τερματισμός των αγώνων θα γίνουν στην πλατεία του χωριού.     

Περιγραφή αγώνων

Η διαδρομή και των δυο αγώνων είναι κυρίως χωμάτινη με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι μονοπάτι και δασικός δρόμος, ενώ υπάρχει και ένα μικρό κομμάτι ασφάλτου. Στο 9αρι έχουμε θετική υψομετρική 415 μ. ενώ στο 21 χλμ. 1140 μ.

Τρέχοντας το Pamvotis view trail στο πρώτο χλμ της διαδρομήςτων 21 χλμ , θα περάσουμε από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής όπου ο Κοσμάς ο Αιτωλός μιλούσε με τους χωριανούς για την θρησκεία μας.

Στο 4ο χλμ βρισκόμαστε στην περιοχή κεραμίδι. Οι πρόγονοί μας χρησιμοποιούσαν το χώμα για να φτιάξουν σωλήνες από πηλό και να μεταφέρουν νερό από την περιοχή στην αρχαία πόλη της Καστρίτσας.

Στο 6ο χλμ θα αντικρύσουμε τον τάφο του ποιητή Λορέντζου Μαβίλη που σκοτώθηκε στην περιοχή αυτή στους Βαλκανικούς πολέμους.

Στο 7ο χλμ θα δούμε το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου όπως και το ξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής που στα θεμέλια της αναβλύζει πόσιμο νερό.

Από το 7ο έως το 9ο χλμ θα τρέξουμε σε ένα πευκοδάσος που φυτεύτηκε πριν από πολλά χρόνια για να κρατήσει το έδαφος που κατέβαινε με τις βροχοπτώσεις προς τα χωριά Δροσοχώρι και Βασιλική.

Από το 9ο χλμ έως το 12ο χλμ κινούμαστε σε μονοπάτι όπου περνούσαν οι έμποροι από το Συρράκο και τους Καλαρρύτες πηγαίνοντας στην πόλη να πουλήσουν τα αγαθά τους.

Στο 18ο χλμ μπαίνοντας στο δάσος από βελανιδιές στο δεξί μας χέρι θα δούμε ένα παλιό αλώνι.

Τέλος στο 19ο χλμ υπάρχει ένα υδραγωγείο που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των χωριών Πλατανιάς και Ηλιόκαλης πολύ πριν δημιουργηθεί το δίκτυο ύδρευσης. Φυσικά όλα αυτά τα μονοπάτια δημιουργήθηκαν κυρίως για την μετακίνηση από χωριό σε χωριό όπως και να πηγαίνουν οι χωρικοί στις πηγές για νερό.

Η διαδρομή των 9 χλμ μετά από 1,5 χλμ μέσα στο χωριό μπαίνει στο δέυτερο μισό των 21 χλμ.

Για την σήμανση των 21 χλμ θα χρησιμοποιηθεί κόκκινη μπογιά, ενώ για την σήμανση των 9 χλμ θα χρησιμοποιηθεί μπλε μπογιά.        

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, τυχόν αλλαγές του αγώνα θα αναρτώνται στην σελίδα του facebook: Pamvotis View Trail και instagram: pamvotis_view_trail που διατηρεί η οργάνωση.

Ο παιδικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί εντός του χωριού.

Σταθμοί ανεφοδιασμού

Στα 21 χλμ. θα υπάρχουν 3 σταθμοί ανεφοδιασμού. Ο πρώτος στο 6ο χλμ., ο δεύτερος στο 13ο χλμ. και ο τελευταίος στο 17ο χλμ. Επίσης στη διαδρομή αυτή υπάρχουν και 3 πηγές με πόσιμο νερό ( 7ο, 15ο , 19ο χλμ.).

Στη διαδρομή των 9 χλμ. θα υπάρχει 1 σταθμός υδροδοσίας στο 4ο χλμ.

Παροχές αγώνα

Τεχνικό μπλουζάκι

Τροφοδοσία αγώνα

Σνακ τερματισμού

Αναμνηστικό μετάλλιο

Φωτογραφίες αγώνα

Γεύμα μετά τον αγώνα

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Για την συμμετοχή των ανηλίκων (κάτω των 18 ετών) ζητείται ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ και συνοδεία γονέα.

Κόστος συμμετοχής

9 χλμ.  10 € (ομαδικές εγγραφές 8 € )

21 χλμ. 15€ (ομαδικές εγγραφές 12 € )

1 χλμ. δωρεάν συμμετοχή (απονομή αναμνηστικού μεταλλίου)

Κατηγορίες απονομών

18-35 ετών Ανδρών-Γυναικών

36-49 ετώνΑνδρών-Γυναικών

50 + ετών Ανδρών-Γυναικών

Γενική Ανδρών-Γυναικών

Οι βραβευμένοι της γενικής εξαιρούνται των ηλικιακών κατηγοριών.

Πρόγραμμα ημέρας

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς, όπως και το άνοιγμα των εγγραφών.

Υγειονομική κάλυψη

Την υγειονομική κάλυψη εγγυάται η παρουσία των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων καθώς και η παρουσία ενός ιδιώτη γιατρού.

Καθ ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει διαθέσιμος φορητός εξωτερικός απινιδωτής.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας ή τραυματισμούς που ενδεχομένως προκύψουν κατά την διάρκεια ή λόγω του αγώνα.

Στη διαδρομή των 9 χλμ θα υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού 2 ωρών και στην διαδρομή των 21 χλμ θα υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού 5 ωρών με κόφτη αθλητών και χρονικό όριο τις 3 ώρες στον κεντρικό σταθμό (12 χλμ.) 

Contact     

Κωνσταντίνος Σεργιανίτης 6972314344

Κωνσταντίνος Στάικος 6972772791

Λάμπρος Κατέρης 6977748479

Αναστάσιος Βασιλείου 6970884035

Ε-mail : [email protected]».