Στη Λήμνο το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου οι 33οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

 Runbeat Team   14:48 20-04-2022  

Στη Λήμνο το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου οι 33οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου


Η Λήμνος θα είναι το νησί που θα φιλοξενήσει φέτος τους 33ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου. Την ανακοίνωση έκαναν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης στη χθεσινή συνάντησή τους για την υπογραφή συνεργασίας της Ομοσπονδίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά.

 

Στους αγώνες αναμένεται να πάρουν μέρος 450 αθλήτριες και αθλητές από 38 σωματεία 17 νησιών του Αιγαίου σε μια διήμερη γιορτή του νησιωτικού κλασσικού αθλητισμού στο Αιγαίο.

Όσον αφορά στη συνεργασία ΣΕΓΑΣ και Υπουργείου Ναυτιλίας η ανακοίνωση αναφέρει: «Υπογράφηκε τηνΤρίτη 19 Απριλίου μνημόνιο συνεργασίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη και της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα.





Με την υπογραφή του μνημονίου, επιβεβαιώθηκε η πολυετής συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικκής Πολιτικής (Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π. ) και του ΣΕΓΑΣ στο πλαίσιο μια σειράς συνεργειών με αποκορύφωμα την συνδιοργάνωση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου.

Στο πλαίσιο αυτό και εκτός των άλλων, συμφωνήθηκε η καταγραφή των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών, εξοπλισμού και δράσεων, σε όλη τη Νησιωτική χώρα και σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, με σκοπό τη δημιουργία βάσης δεδομένων, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες από κάθε ενδιαφερόμενο. Επίσης, συμφωνήθηκε η κατάρτιση ηλεκτρονικού Ημερολογίου Αθλητικών Εκδηλώσεων Στίβου Νησιωτικής Ελλάδας.

Στο μνημόνιο προβλέπεται επίσης, η συνεργασία με τη νεοσύστατη επιτροπή του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για τη «Νησιωτική Πολιτική», για την εκπόνηση Ειδικού Προγράμματος για την αναβάθμιση του νησιωτικού κλασικού αθλητισμού - σε βάθος τριετίας - με σκοπό τη χρηματοδότηση της ανανέωσης εξοπλισμού των σταδίων, τη στήριξη δράσεων καθώς και αθλητικών, πολιτιστικών εκδηλώσεων με την συνεργασία των τοπικών ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ.  

Ο Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π. Μανώλης Κουτουλάκης και η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Σοφία Σακοράφα, με την ευκαιρία υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας, υπογράμμισαν την αξία του κλασικού αθλητισμού για την ενεργοποίηση την νησιώτικης νεολαίας, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής που να παρέχει στους νησιώτες – αθλητές στίβου - τις απαραίτητες υποδομές για την καλύτερη προετοιμασία τους.

Στο μνημόνιο συνεργασίας προβλέπεται ακόμα, να προγραμματίζονται παράλληλα με τις αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις, που θα αναδεικνύουν τα πολιτιστικά στοιχεία των τόπων διεξαγωγής αυτών, με ενημέρωση, επισκέψεις και ξεναγήσεις σε πολιτιστικούς χώρους».