Στην κατηγορία επίλεκτων αθλητών και αθλητριών 747 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα

 Runbeat Team   11:36 09-12-2021  

Στην κατηγορία επίλεκτων αθλητών και αθλητριών 747 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα


Βαρύτητα στην εξέλιξη των νεαρών ταλέντων δίνει από φέτος ο ΣΕΓΑΣ καθώς προχωρά στη δημιουργία ειδικής κατηγορίας επίλεκτων αθλητών – αθλητριών ανά ΕΑΣ. Στόχος είναι αφενός να υπάρξει μία καταγραφή των φερέλπιδων αθλητών-τριών και αφετέρου στη βοήθεια της εξέλιξής τους.

 

Ήδη έχει δημιουργηθεί μία λίστα με τα παιδιά ηλικίας από 14 έως 17 ετών (έτος γεν. 2004-05-06-07) που θα μετέχουν στο νέο αυτό πρόγραμμα. Για να γίνει αυτή η λίστα υπήρξε συνεργασία των τεχνικών συμβούλων - σωματειακού αθλητισμού της ομοσπονδίας με τους τεχνικούς συμβούλους ανά ΕΑΣ και περιλαμβάνει 747 αθλητές – αθλήτριες.

Για την επιλογή ελήφθησαν υπ΄ όψιν εκτός από τις αγωνιστικές επιδόσεις των αθλητών – αθλητριών και οι αντίστοιχες τοπικές συνθήκες των σωματείων, η υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή για την προετοιμασία των αθλητών - αθλητριών, αλλά και οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν λόγω της πανδημίας στη συμμετοχή σε προπονήσεις, αγώνες και μαζικές μετακινήσεις.

Όπως τονίζει ο ΣΕΓΑΣ, «Η ομάδα αυτή θα είναι ανοιχτή για όλους τους εξελίξιμους αθλητές – αθλήτριες, καθώς θα γίνεται επικαιροποίηση συνεχώς, ανάλογα με την αγωνιστική πορεία των νέων αθλητών – αθλητριών, αλλά και μετά από προτάσεις των σωματειακών προπονητών.

Υπεύθυνοι για την υλοποίηση του προγράμματος παρακολούθησης των επιλεγμένων αθλητών - τριών είναι οι τεχνικοί σύμβουλοι των ΕΑΣ, σε συνεργασία με τους συντονιστές των αγωνισμάτων και τους τεχνικούς συμβούλους του αναπτυξιακού - σωματειακού αθλητισμού.

Η ομοσπονδία με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να παρακολουθεί και να καθοδηγεί τους αθλητές και τις αθλήτριες από τα πρώτα τους βήματα στον αθλητισμό και να είναι κοντά τους σε όλα τα στάδια της αγωνιστικής τους εξέλιξης λύνοντας προβλήματα και ξεπερνώντας δυσκολίες».

Το πρακτικό της Επιτροπής Ανάπτυξης πέρασε κατά πλειοψηφία. Υπέρ ψήφισαν οι: Σοφία Σακοράφα, Κώστας Κεντέρης, Ιάκωβος Πετσούλας, Παναγιώτης Μελαχρινός, Γιώργος Γιατρουδάκης, Γιάννης Λιούμπας, Γιάννης Μυστακίδης, Παναγιώτης Δημάκος, Παρασκευή Παχατουρίδου, , Πέτρος Μαντάς, Κώστας Τριαντάφυλλος, Μαρία Μπελιμπασάκη. Λευκό ψήφισαν οι: Αλέξης Αλεξόπουλος, Ηλίας Βασιλειάδης, Κώστας Γκατσιούδης, Γιάννης Μπόλας, Χάρης Παπαδιάς, Κωνσταντίνα Ρετσινά, Νίκος Τσώνης. Δε συμμετείχαν στην ψηφοφορία οι Βασίλης Οικονόμου, Στέλιος Δημότσιος, Τασούλα Κελεσίδου. Απουσίαζε ο Γιάννης Θεμελίδης.

Η λίστα με τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών ανά ΕΑΣ ανακοινώθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ και μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ