Στην Πάτρα η πρώτη συνάντηση προπονητών του τομέα μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων

 Runbeat Team   16:52 08-05-2024  

Στην Πάτρα η πρώτη συνάντηση προπονητών του τομέα μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων


Ο ΣΕΓΑΣ, στο πλαίσιο των συνολικών δράσεων που αφορούν την προσπάθεια διαμόρφωσης μιας ενιαίας προπονητικής φιλοσοφίας για τους δρόμους μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, εγκαινιάζει μια σειρά συναντήσεων των προπονητών του τομέα, στην Περιφέρεια και την Αθήνα.

Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Πάτρα, την Πέμπτη 9 Μαΐου στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου με ώρα έναρξης 10:30, με την οργανωτική ευθύνη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου και του συνδέσμου προπονητών στίβου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

 

Η θεματολογία αφορά κυρίως τον σχεδιασμό και την οργάνωση της προπονητικής διαδικασίας. Οι συναντήσεις θα έχουν τη μορφή στρογγυλής τράπεζας με ανταλλαγή απόψεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Α’ Μέρος (10:30-11:15)

Ανασκόπηση και σημεία αναφοράς του διαδικτυακού σεμιναρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (High-Performance Webinars Series) με θέμα: The science behind endurance training, data from Italian Athletics Federation.

Παρουσίαση από τον Stefano Riggeti, συνεργάτη της Ιταλικής Ομοσπονδίας Στίβου. Εισηγητής ο Δημήτρης Θεοδωρίδης

Β’ Μέρος (11:30-13:00)

Στρογγυλή τράπεζα, ανοικτή συζήτηση μεταξύ των προπονητών.

Εδώ ο σύνδεσμος όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη διαδικτυακή παρουσίαση.

Προηγούμενες παρουσιάσεις (αναπτυξιακά καμπ αποστάσεων)

Το περιεχόμενο των παρουσιάσεων που αναπτύχθηκαν στο 2ο Αναπτυξιακό Καμπ Αποστάσεων που οργανώθηκε από την Ομοσπονδία στο Καρπενήσι, στα τέλη Αυγούστου, μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Ιδιαίτερα σημαντική, κυρίως για τους προπονητές αθλητών των αναπτυξιακών κατηγοριών, είναι και η παρουσίαση του Ιταλού Marco Cardinale Ph.D.Head of Sports Physiology & Research Aspire Academy Doha, Qatar:

Στίβος στις νεαρές ηλικίες. Εξέλιξη νέων ταλέντων σε Ολυμπιονίκες του στίβου, κατανόηση της πραγματικής εξέλιξης, καθώς και το σχετικό webinar, το οποίο είναι διαθέσιμο εδώ.

Πλατφόρμα E-LEARNING της Εuropean Athletics

Η ΕΑ ανακοίνωσε πρόσφατα την ανανεωμένη πλατφόρμα E-LEARNING/I RUN CLEAN.

 

Στην νέα πλατφόρμα e-learning αθλητές, προπονητές, κριτές και άλλοι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπαίνουν και να αποκτούν πρόσβαση σε ένα μεγάλο εύρος περιεχομένου μόρφωσης σχετικά με στίβο.

Η ΕΑ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα με την WA προκειμένου να συγκεντρώσει όλο το περιεχόμενό σε μία πηγή.

Αν και η πλατφόρμα της ΕΑ είναι ανεξάρτητη και θα έχει και δικό της περιεχόμενο, θα είναι ευκολότερο για τους χρήστες να συνδεθούν και να μετακινηθούν από τη μια πλατφόρμα στην άλλη. Η πρόσβαση θα γίνεται πλέον από εδώ.

Πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση στην πλατφόρμα

Μπαίνοντας στην πλατφόρμα θα κάνετε εγγραφή, αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό, και κατόπιν στην ενότητα Webinars (Διαδικτυακά Σεμινάρια) μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές παρουσιάσεις και προηγούμενα Webinars (High Performance Webinar Series).

Αυτά τα διαδικτυακά σεμινάρια συγκεντρώνουν γνωστούς επιστήμονες και ειδικούς, που ασχολούνται με διάφορα θέματα ενδιαφέροντος στις υψηλές επιδόσεις στο στίβο, τόσο μέσα από θεωρητικό όσο και από πρακτικό πλαίσιο.

Επίσης εύκολη πρόσβαση, μέσω του κινητού τηλεφώνου σας, στα Διαδικτυακά Σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (High Performance Webinar Series), τις παρουσιάσεις και τους ομιλητές (Speakers, Recourses, Recordings), μπορείτε να έχετε μέσω της εφαρμογής Webex Events App εγκαθιστώντας την στο κινητό σας και κάνοντας εγγραφή.