Στην τελική ευθεία το έργο αντικατάστασης των αγωνιστικών χώρων στο ΟΑΚΑ

 Runbeat Team   15:38 21-05-2024  

Στην τελική ευθεία το έργο αντικατάστασης των αγωνιστικών χώρων στο ΟΑΚΑ


Το χρόνιο αίτημα του ΣΕΓΑΣ για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα στο Ολυμπιακό στάδιο και τους βοηθητικούς χώρους τελεσφορεί.

Οι επανειλημμένες οχλήσεις της διοίκησης της Ομοσπονδίας και προσωπικά της προέδρου Σοφίας Σακοράφα βρήκαν ανταπόκριση στη νυν ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού, στην Περιφέρεια Αττική και στη διοίκηση του ΟΑΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα (21/5) ανακοινώθηκε στο κεντρικό γήπεδο του ΟΑΚΑ, παρουσία, μεταξύ άλλων, της κ. Σακοράφα, του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, του γ.γ. Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, της Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Βασιλικής Μιλλούση και της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Έρρικα Πρεζεράκου, το έργο «Συντήρηση – αντικατάσταση του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπητών, στεγανοποιήσεις οροφών και αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης Ο.Α.Κ.Α».

 

Σκοπός του έργου είναι να καταστούν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις λειτουργικές τόσο για τη καθημερινή χρήση από πρωταθλητές, αθλητές και κοινό, όσο και για την τέλεση διεθνών διοργανώσεων κλασικού αθλητισμού.

Το έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

– Αντικατάσταση του συνόλου των συνθετικών ελαστικών ταπήτων (ταρτάν) του ΟΑΚΑ:

– Στεγανοποίηση της οροφής του κλειστού κολυμβητηρίου συνολικής επιφάνειας 4.953 τ.μ.

– Αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης του ΟΑΚΑ, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων θυρών.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5.674.457€ και χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής η οποία το δημοπράτησε και θα το εκτελέσει για λογαριασμό του ΟΑΚΑ.

Ο χρόνος αποπεράτωσης είναι ένα έτος από σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα τηρηθούν οι πρόσφατες προδιαγραφές του Υπουργείου Αθλητισμού για τους συνθετικούς ελαστικούς τάπητες, οι οποίοι πρέπει να διαθέτουν διεθνή πιστοποίηση για να αναγνωρίζονται επιδόσεις σε διεθνείς και εγχώριους αγώνες.

Πηγή: segas.gr