Στις 10 Οκτωβρίου ο «1ος Ηνίοχος Δρόμος» με ημιμαραθώνιο και αγώνα 5χλμ

 Runbeat Team   17:20 31-08-2021  

Στις 10 Οκτωβρίου ο «1ος Ηνίοχος Δρόμος» με ημιμαραθώνιο και αγώνα 5χλμ


Σε μία μοναδική διαδρομή θα διεξαχθεί για πρώτη φορά φέτος ο «Ηνίοχος Δρόμος», ο οποίος περιλαμβάνει έναν ημιμαραθώνιο και έναν αγώνα 5 χιλιομέτρων. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Οκτωβρίου του 2021 στην περιοχή της Άμφισσας με διοργανωτή τον Αθλητικό Σύλλογο Ηνίοχος και τη συμβολή των φορέων της περιοχής.

Τα περισσότερα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον ημιμαραθώνιο με τους δρομείς να καλύπτουν μία διαδρομή 21.097 μέτρων στην διαδρομή Άμφισσα – Κίρρα – Ιτέα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας έχει λάβει επίσημη πιστοποίηση της AIMS (που αναγνωρίζεται από την IAAF).

Η εκκίνηση θα δοθεί στην κεντρική πλατεία Ησαΐα της Άμφισσας, ενώ οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν μία εντυπωσιακή διαδρομή για να τερματίσουν στον Μώλο Ιτέας.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και ο αγώνας δρόμου υγείας και δυναμικού βαδίσματος μήκους 5 χλμ. εντός της πόλης της Άμφισσας. Και για τους δύο αγώνες, αλλά και γενικότερα για το πρόγραμμα της ημέρας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικά στοιχεία, αλλά και να κάνουν την εγγραφή τους στο site του αγώνα «https://race.iniohosac.gr».

Για τους αγώνες θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία και από τις εγκυκλίους της Γ.Γ.Α. υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ευχαριστίες και κλήση προς βοήθεια

Οι διοργανωτές στην ανακοίνωσή τους ευχαριστούν όσους βοήθησαν στο να υλοποιηθεί αυτός ο αγώνας. Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους και συνεργάτες μας για την μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει μέχρι σήμερα, προσηλωμένοι σ’ αυτόν τον δύσκολο στόχο, καθώς και να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Φωκίδας), που στηρίζει οικονομικά την προσπάθειά μας, αλλά και τον Δήμο Δελφών (Δημοτικές Ενότητες Άμφισσας και Ιτέας, Κοινότητες Άμφισσας, Ιτέας και Κίρρας), το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, την Ελληνική Αστυνομία (Α.Δ. Φωκίδας) και το Λιμεναρχείο Ιτέας, που μας περιείχαν την συγκατάθεσή και την στήριξή τους για την διεξαγωγή του αγώνα, καθώς και πάρα πολλούς ακόμη φορείς, χορηγούς και εθελοντές, που ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για βοήθεια.

Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα, θα χρειαστούμε πράγματι τη βοήθεια πολλών ανθρώπων και για τον λόγο αυτό απευθύνουμε δημόσιο κάλεσμα σε κάθε φορέα και σύλλογο του τόπου μας, να συνδράμουν την προσπάθειά μας, ιδίως στις διάφορες υποχρεώσεις που προκύπτουν κατά την ημέρα του αγώνα, ώστε αυτός να διεξαχθεί με ασφάλεια και ομαλότητα».