Στις 26 Ιουνίου ο 3ος Αγώνας Πάρκου «Νυχτερινές Διαδρομές»

 Runbeat Team   16:02 09-06-2021  

Στις 26 Ιουνίου ο 3ος Αγώνας Πάρκου «Νυχτερινές Διαδρομές»


Ο 3ος Αγώνας Πάρκου «Νυχτερινές Διαδρομές» είναι γεγονός, καθώς ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή του. Ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων θα γίνει στις 26 Ιουνίου 2021 στις 21:00, ενώ θα υπάρξει και μία περιπατητική διαδρομή 1.700 μέτρων.

Εκκίνηση και τερματισμός εντός του χώρου του Πεδίου Άρεως. Ο Αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα της Γ.Γ.Α., της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT.

 

Η προκήρυξη του αγώνα αναφέρει:

Το αθλητικό γεγονός του 3ου Αγώνα Πάρκου «Νυχτερινές Διαδρομές» κινείται στο τρίπτυχο του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, του Πολιτισμού και της ευαισθητοποίησης για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας.

Η ΖΟΤΕΝ, σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ. «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ», θα είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση και υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος. Η βασική μας δέσμευση είναι να χρησιμοποιήσουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας αποτελεσματικά, να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα, να είμαστε υπεύθυνοι για τα απόβλητα που θα παραχθούν στο πολιτιστικό και αθλητικό αυτό γεγονός.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 5 χλμ.: 26 Ιουνίου 2021 και ώρα 21:00 μ.μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 1.700 μέτρων: 26 Ιουνίου 2021 και ώρα 22:00 μ.μ.

Διαδρομή των 5 χιλιομέτρων: ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Εκκίνηση από το άγαλμα της Αθηνάς, πέρασμα από τον Αγ. Χαράλαμπο, τους Αγ. Ταξιάρχες με το άγαλμα του Υψηλάντη, δεξιά στον πανέμορφο δρόμο με τις προτομές των Ηρώων του 1821, αριστερά στο μικρό στρωμένο χωμάτινο κομμάτι, αριστερά στο άγαλμα του Κωνσταντίνου, πρώτη στροφή δεξιά και έξοδος στο σημείο εκκίνησης).

Η διαδρομή αποτελείται από 3 στροφές.

Στην ίδια διαδρομή καλούνται οι κάτοικοι της περιοχής (και όποιοι άλλοι επιθυμούν) να περπατήσουν ένα γύρο, δηλαδή 1,7 χιλιόμετρα, να γεμίσουν και να χαρούν το ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ.

Σημαντικές πληροφορίες:

- Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

- Απαραίτητη επίσης προϋπόθεση είναι η ύπαρξη βεβαίωσης αρνητικού μοριακού ή rapid test Covid-19.

- Το όριο για τον αγώνα θα είναι συνολικά 300 συμμετοχές. Για την πλήρωση του ανωτέρω ορίου θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και επομένως οι συμμετοχές ενδέχεται να κλείσουν πριν την ανωτέρω ημερομηνία 21/6/2021 22:00.

- Ο Α.Π.Σ. ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ προχώρησε στην κατάρτιση του ακόλουθου πρωτοκόλλου για τον 3ο Αγώνα Πάρκου «Νυχτερινές Διαδρομές» απόστασης 5 χλμ. που θα διεξαχθεί στον Πεδίο του Άρεως στις 26 Ιουνίου 2021, θέλοντας να συμβάλλει στην ασφαλέστερη δυνατή παρουσία τόσο των δρομέων, όσο και των εμπλεκόμενων στη διοργάνωση (οργανωτών, κριτών, εθελοντών κλπ.).

Το πρωτόκολλο εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Γ.Γ.Α.

Οι παρακάτω κανόνες/μέτρα/διαδικασίες δύνανται να αναθεωρηθούν σε περίπτωση που αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, βάσει των υποδείξεων των ειδικών επιστημόνων και της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός δρομέων ορίζεται σε 300. Θα απαγορεύεται αυστηρά η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού.

Οι αθλούμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα σε κάθε χώρο, εκτός από την ώρα του αγώνα.

Το σύνολο του προσωπικού/εθελοντών/κριτών/συνεργατών (περίπου 60 άτομα) θα φορά προστατευτική μάσκα και θα είναι πλήρως καταρτισμένο και εκπαιδευμένο αναφορικά με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης, καθώς και με το περιεχόμενο του παρόντος Υγειονομικού Πρωτοκόλλου. Θα έχει επίσης υποβληθεί σε rapid test ή self-test την ημέρα του αγώνα, και θα έχει μαζί του τη σχετική βεβαίωση.

Στο χώρο του αγώνα θα υπάρχει σήμανση με τους βασικούς κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται. Θα περιλαμβάνονται συστάσεις για αποφυγή εναγκαλισμών και χειραψιών. Επίσης θα απαγορεύεται η παρουσία θεατών.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα λειτουργεί στο χώρο ιατρείο που θα είναι ανάλογα εξοπλισμένο και θα ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος θα ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥΣ».

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η διανομή των αριθμών συμμετοχής, θα γίνει το πρωί της ημέρας του αγώνα σε εξωτερικό χώρο του Πεδίου του Άρεως και στην περιοχή του αγάλματος του Κωνσταντίνου, σε διαφορετικές ώρες που θα βασίζονται στο πρώτο γράμμα του επιθέτου, ώστε να αποφευχθεί συνωστισμός.

H διανομή θα γίνει από 2 σταθμούς εξυπηρέτησης που θα βρίσκονται σε απόσταση 5μ μεταξύ τους και θα έχουν διαθέσιμα αντισηπτικά. Θα υπάρχει σήμανση ώστε οι δρομείς να τηρούν τον κανόνα των 2μ στις γραμμές αναμονής. Οι εθελοντές των σταθμών θα φορούν μάσκες.

Για την παραλαβή του αριθμού οι δρομείς θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση μοριακού τεστ (RT-PCR) που έχει γίνει έως 48 ώρες πριν από την ημέρα του αγώνα ή τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) που θα έχει γίνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα του αγώνα.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει Κινητή Ομάδα Υγείας στο Πεδίο Άρεως το πρωί της ημέρας του αγώνα, για την πραγματοποίηση δωρεάν rapid test στους δρομείς. Όταν αυτό διευκρινιστεί, θα διαμορφωθεί αντίστοιχα η υφιστάμενη προκήρυξη και θα υπάρξει ενημέρωση για το πρόγραμμα παραλαβής των αριθμών συμμετοχής.

Μαζί με τον αριθμό, θα διανέμεται έντυπο υλικό με τους κανόνες που θα πρέπει να τηρούν οι δρομείς.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Η παράδοση των ρούχων των συμμετεχόντων θα γίνεται σε εθελοντές που θα φορούν μάσκα και γάντια.

Οι δρομείς θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα μέχρι να λάβουν θέση στην εκκίνησή. Για την απόρριψη των μασκών θα υπάρχουν ειδικοί κάδοι.

Κατά την συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής, θα ζητηθεί από τους δρομείς να δηλώσουν το χρόνο στον οποίο προβλέπουν να καλύψουν τα 5 χλμ. Βάσει αυτού του χρόνου, οι δρομείς θα χωριστούν σε block των 50 ατόμων και σε κάθε block θα οριστούν ομάδες των 2 ατόμων, δηλαδή θα οριστούν 25 ομάδες ξεκινώντας από τους πιο γρήγορους προς τους πιο αργούς δρομείς. Ο αριθμός του block και της ομάδας του κάθε δρομέα θα έχει εξαρχής καταγραφεί πάνω στον αριθμό που θα του έχει διανεμηθεί.

Στο χώρο εκκίνησης θα υπάρχει σήμανση επί του εδάφους, για τη σειρά στην οποίο θα λάβει θέση η κάθε ομάδα των 2 ατόμων. Κάθε σειρά θα έχει απόσταση 2μ από την προηγούμενη και την επόμενη. Το πλάτος της κάθε σειράς θα είναι 2μ, ώστε να υπάρχει απόσταση 2μ μεταξύ των δρομέων της σειράς.

Θα υπάρχουν τμηματικές εκκινήσεις των block με χρονική απόσταση 10 λεπτών μεταξύ τους.

 

ΑΓΩΝΑΣ

Θα υπάρχει σύσταση για τήρηση των κανόνων της ατομικής άθλησης όπως ισχύουν (να αποφεύγεται απόσταση μικρότερη των 2μ). Οι δρομείς θα πρέπει να τρέχουν φορώντας φανέλα, την οποία σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφαιρούν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον τερματισμό, μέχρι και την παραλαβή της τσάντας με τα ρούχα τους.

Στους σταθμούς ενυδάτωσης, οι εθελοντές θα φορούν μάσκα και γάντια, και θα παρέχουν μόνο εμφιαλωμένα νερά.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Η τμηματική εκκίνηση των δρομέων, όπως έχει ήδη περιγραφεί, αποτρέπει το συνωστισμό στον τερματισμό.

Μετά τον τερματισμό θα υπάρχει χοάνη που θα ξεκινάει 10μ από την γραμμή τερματισμού και στην οποία θα εισέρχονται οι δρομείς ένας-ένας με απόσταση 2μ από τον προηγούμενο. Εκεί θα υπάρχει τραπέζι από το οποίο θα παραλαμβάνουν ανέπαφα πλαστική τσάντα με νερό/αναψυκτικό και μετάλλιο τερματισμού.

Οι δρομείς θα παραλαμβάνουν την τσάντα με το ρουχισμό που παρέδωσαν πριν την εκκίνηση από τον ειδικό χώρο, αφού απολυμάνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό διάλυμα που θα τους παρέχεται. Οι δρομείς θα πρέπει αμέσως μετά να φορέσουν μάσκα.

Δεν θα υπάρχει διαδικασία απονομών. Οι αθλούμενοι θα παραλαμβάνουν τα κύπελλά τους μεμονωμένα.

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Σε 1 ώρα από την εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 5 χλμ. θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο περιπατητική διαδρομή 1700μ. Θα υπάρχουν ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα οι οποίες θα υπενθυμίζουν στους συμμετέχοντες την τήρηση των κανόνων ατομικής άθλησης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από τη διεξαγωγή του περιπάτου. Σε αυτές θα περιλαμβάνεται σύσταση για χρήση μάσκας σε περίπτωση που οι αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων είναι λιγότερο από 2μ. Θα υπάρχουν επίσης τμηματικές εκκινήσεις σε block των 50 ατόμων με χρονική απόσταση 10 λεπτών μεταξύ τους.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παρακαλούμε να καταχωρείτε τις αιτήσεις συμμετοχής σας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.athenianrunnersclub.gr/register/#1622636153736-dd56d3b6-b699

Αιτήσεις συμμετοχής καθώς και η πληρωμή του αντιτίμου θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 21/6/2021 22:00. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι την ημέρα του αγώνα δεν θα δίνονται νέες συμμετοχές.