Στις 9 Ιανουαρίου ο αγώνας «Frozen Lake 2022» για καλό σκοπό

 Runbeat Team   19:04 06-12-2021  

Στις 9 Ιανουαρίου ο αγώνας «Frozen Lake 2022» για καλό σκοπό


Άλλος ένας αγώνας αλληλεγγύης και προσφοράς διοργανώνεται με το ξεκίνημα του 2022 στα Λευκόγεια του νομού Δράμας.

Ο αγώνας «Frozen Lake 2022» θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου 2022 στις 11π.μ. και τα έσοδα θα διατεθούν στους σεισμόπληκτους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Νευροκοπίου (Π.Ο.Σ Νευροκοπίου) σε συνεργασία με το Δήμο Κ. Νευροκοπίου.

 

Πρόκειται για αγώνα 15χλμ. με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία Λευκογείων και σημείο αναφοράς την ομώνυμη τεχνητή λίμνη της κοινότητας που βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα βόρεια του Κάτω Νευροκοπίου πριν από τα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει από την 1η του Δεκέμβρη του 2021 και θα κλείσουν στις 5 Ιανουαρίου 2022 (οι εγγραφές γίνονται ΕΔΩ).

Η προκήρυξη αναφέρει:

«Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Νευροκοπίου (Π.Ο.Σ Νευροκοπίου) σε συνεργασία με το Δήμο Κ. Νευροκοπίου προκηρύσσουν την τέλεση της Αθλητικής - Πολιτιστικής Διοργάνωσης με την επωνυμία «FROZEN PEAKS – FROZEN LAKE 2022» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 11:00 πμ. Σκοπός της Διοργάνωσης είναι φιλανθρωπικός καθώς τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στους σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου Κρήτης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: 09:00πμ - 10:30πμ Κεντρική Πλατεία Λευκογείων

Ώρα εκκίνησης 11:00 πμ Κεντρική Πλατεία

Εκκίνηση & τερματισμός: Κεντρική πλατεία Λευκογείων

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ 15χλμ: Η διαδρομή ξεκινά από την πλατεία των Λευκογείων. Με κατεύθυνση ΝΑ διασχίζει το χωριό και λίγο πριν το φράγμα της λίμνης στρίβει αριστερά, ανηφορίζοντας μέσα από δάσος πεύκων, στο ψηλότερο σημείο του αγώνα, που είναι το εγκαταλειμμένο κτίσματα του παρατηρητηρίου πουλιών και λίγο πιο πέρα η κεραία τηλεφωνίας. Είναι τα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα του αγώνα και τα πλέον ανηφορικά. Η διαδρομή στη συνέχεια κατηφορίζει για ένα χιλιόμετρο μέχρι τη θέση Μηλόρεμα. Περνά στην ανατολική πλευρά της λίμνης διασχίζοντας το Μηλόρεμα ακολουθώντας ισοϋψή πορεία. Στην αριστερή πλευρά της διαδρομής έχουμε την υπέροχη θέα της λίμνης και του φράγματος των Λευκογείων. Επειδή η στάθμη της λίμνης ανεβοκατεβαίνει και δεν είναι σταθερή, για λόγους ασφαλείας αλλά και ισονομίας, θα πρέπει να ακολουθείται το σηματοδοτημένο μονοπάτι. Φτάνοντας στο 7ο χιλιόμετρο θα συναντήσουμε βρύση με τρεχούμενο νερό και στα 9,5 χιλιόμετρα θα συναντήσουμε το κιόσκι της λίμνης και το σημείο ανεφοδιασμού. Στο 10,5 χιλιόμετρο η διαδρομή βγαίνει στο δημόσιο δρόμο Νευροκοπίου – Ποταμών. Στρίβει δεξιά και μετά από 100 μ στρίβοντας αριστερά μπαίνει και πάλι σε μονοπάτι. Ακολουθεί το δεύτερο τμήμα της λίμνης. Στο 14ο χιλιόμετρο βρισκόμαστε πάνω στη στεφάνη του φράγματος. Στροφή δεξιά και ακολουθώντας την άσφαλτο τερματίζουμε στη πλατεία των Λευκογείων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Πέρα των δύο γενικών κατηγοριών (ανδρών – γυναικών), δεν θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ – ΕΠΑΘΛΑ: Έπαθλα και αναμνηστικά θα απονεμηθούν:

-Στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες γενικής κατηγορίας.

-Σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια

Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα ορίζεται στις 3 ώρες.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ: Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις. Οι διοργανωτές και η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 15 ευρώ το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές και τις αθλήτριες των 15χλμ. Το σύνολο της συμμετοχής θα διατεθεί στους σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου Κρήτης.

Το ποσό θα καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό του ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ GR0301711970006197144948637 ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές για τους αθλητές θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιανουαρίου 2022. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, η οικονομική ενίσχυση προς τον σύλλογο η οποία θα διατεθεί στους σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου Κρήτης πρέπει να καταβληθεί μέχρι 7 Ιανουαρίου 2022 με ονομαστική κατάθεση στον λογαριασμό τραπέζης και με αιτιολογία FROZEN LAKE.

ΠΑΡΟΧΕΣ: Μετά το τέλος του αγώνα όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Η χρονομέτρηση δεν θα είναι ηλεκτρονική

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ: Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραδίδουν - παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, σε διαμορφωμένο χώρο στην αφετηρίας. Κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα θα παρέχεται η δυνατότητα αποδυτηρίων και τουαλετών.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ covid

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί σε εξωτερικό χώρο (Κεντρική Πλατεία) και σε 3 διαφορετικά σημεία. Οι γραμματείες θα λειτουργούν για την παράδοση του πακέτου συμμετοχής του αθλητή και έλεγχο των προσωπικών εγγράφων καθώς και των αποδεικτικών του Test Covid-19.

• Θα υπάρχει σήμανση (αποστάσεις 1,5 μέτρου) στο δάπεδο του διαμορφωμένου διαδρόμου από κάγκελα της κάθε γραμματείας και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά.

• Αντισηπτικά θα υπάρχουν στην αρχή της “ουράς” του διαδρόμου της κάθε γραμματείας.

• Για την παραλαβή του πακέτου του αθλητή απαραίτητη θα είναι η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου και όλοι οι αθλητές θα πρέπει να προσκομίζουν PCR test, ή rapid test ή πιστοποιητικό νόσησης ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

*Η χρήση μάσκας στη γραμματεία, από το προσωπικό και τους αθλούμενους που προσέρχονται σε αυτή, είναι υποχρεωτική

Παρατηρήσεις:

α. Οι εθελοντές και το προσωπικό της διοργάνωσης θα πρέπει να επιδεικνύουν : πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (σε ισχύ) ή PCR 72 ωρών ή rapid 48 ωρών.

β.      Η χρήση γαντιών δεν συστήνεται εκτός από την μεταφορά ιματισμού και την παροχή ιατρικής βοήθειας. Προτιμάται η συχνή απολύμανση των χεριών.

γ.       Σε περίπτωση κρούσματος covid19 σε προσωπικό της διοργάνωσης ή αθλούμενο εφαρμόζονται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό : https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/COVID19-lixi-karantinas-apomonosis.pdf

δ.      Το πιστοποιητικό νόσησης πρέπει να είναι σε ισχύ την ημέρα του αγώνα.

ε.      Η μάσκα των συμμετεχόντων θα αφαιρείται λίγο πριν την εκκίνηση, ενώ θα επανατοποθετείται αμέσως μετά τον τερματισμό.

 Υπεύθυνη δήλωση με τους όρους της φετινής διοργάνωσης ειδικά διαμορφωμένη λόγω της κατάστασης με την πανδημία του Κορωνιού covid-19 όπου θα αναγράφονται (αποδοχή αστικής ευθύνης σε περίπτωση που είναι φορέας του Κορωνοϊού συμπτωματικός ή μη, αποδοχή αποποίησης ευθύνης των διοργανωτών για πιθανή μετάδοση του Κορωνιού, αποδοχή των όρων της προκήρυξης , αποδοχή αποποίησης των διοργανωτών σε περίπτωση ατυχήματος ή θανάτου). Ο κάθε αθλητής είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της υγείας του και γνωρίζει αν μπορεί ή όχι να αγωνιστεί στον παρόν αγώνα. Η διοργάνωση δεν θα ζητήσει από τους δρομείς να προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση.

Χωρίς τα παραπάνω δεν θα μπορεί να παραλάβει τον αριθμό bib και φυσικά δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στον αγώνα.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΠΟΣΙΑΣ: 

1. Όλοι οι εθελοντές θα έχουν κάνει self-test με ευθύνη της διοργάνωσης.

2. Οι Εθελοντές του σταθμού υποχρεωτικά θα φοράνε μάσκα.

3. Η διανομή των αγαθών του σταθμού, τα οποία θα είναι ατομικές συσκευασίες, θα γίνεται αποκλειστικά από τους εθελοντές.

4. Οι αθλητές θα είναι 1,5 μέτρο πίσω από τον πάγκο (θα υπάρχει σήμανση) με τα αγαθά και δεν θα έχουν καμία πρόσβαση σε αυτά.

5. Κάθε φορά που ο εθελοντής θα τροφοδοτεί τον αθλητή, θα απολυμαίνει τα χέρια του με αντισηπτικό.

6. Ο κάθε αθλητής θα υποχρεούται να απολυμαίνει τα χέρια του με αντισηπτικό που θα υπάρχει στην είσοδο κάθε σταθμού.

ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ:

1.      Οι εκκινήσεις σε μπλοκ των 50 ατόμων θα πρέπει να απέχουν χρονικά 10 λεπτά.

2.     Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται στα 300 (τριακόσια) άτομα.

3.     Η μάσκα των συμμετεχόντων θα αφαιρείται λίγο πριν την εκκίνηση.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΙ:

1.     Η μάσκα των συμμετεχόντων θα επανατοποθετείται αμέσως μετά τον τερματισμό.

2.     Μετά τον τερματισμό του αθλητή, θα του δίνεται, ελαφρύ γεύμα σε ειδική συσκευασία και φυσικά το μετάλλιο του αθλητή. Εθελοντές με όλα τα μέτρα προστασίας (γάντια και μάσκα), θα τα παραδίδουν στους τερματίσαντες.

3.     Ο αριθμός των εθελοντών μέσα στον χώρο των τερματισμών θα είναι ο απολύτως απαραίτητος.

4.     Ο κάθε αθλητής δεν θα μπορεί να παραμένει στον χώρο του τερματισμού πάνω από 10 λεπτά.

5.     Δεν θα επιτρέπεται κανείς εκτός των διαπιστευμένων ατόμων της διοργάνωσης να βρίσκονται μέσα στον χώρο του τερματισμού.

6.     Αντισηπτικά θα υπάρχουν στον χώρο του τερματισμού. Ο κάθε αθλητής θα υποχρεούται να απολυμαίνει τα χέρια του με αντισηπτικό κατά τον τερματισμό του.

ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΝΟΜΩΝ: Δεν επιτρέπονται τελετές απονομών. Οι αθλούμενοι θα παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα μετάλλιά τους από ένα τραπέζι, χωρίς επαφή, χωρίς συνωστισμό. Απαγορεύεται η παρουσία θεατών & συνοδών».