Στις όχθες του Σηκουάνα η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024 (pics)

 Runbeat Team   11:03 14-12-2021  

Στις όχθες του Σηκουάνα η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024 (pics)


Με έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερα ελπιδοφόρο τρόπο θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι το 2024. 

Οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα το σενάριο της τελετής και πραγματικά εντυπωσιάζει καθώς θα πραγματοποιηθεί εκτός σταδίου για πρώτη φορά στα χρονικά και συγκεκριμένα στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα παρουσία περίπου 600.000 θεατών.

 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, Tony Estanguet, «τα μάτια του κόσμου –ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι– θα είναι στραμμένα στο Παρίσι, με ανυπομονησία να παρακολουθήσουν μια αξέχαστη τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ολόκληρη η πόλη θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο Ολυμπιακό στάδιο. Ο Σηκουάνας αντιπροσωπεύει την πίστα και οι αποβάθρες τις κερκίδες των θεατών».

Η τελετή θα αναδείξει εμβληματικά παριζιάνικα μνημεία, γέφυρες και πολιτιστικά ιδρύματα όπως ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, το Λούβρο και, φυσικά, ο Πύργος του Άιφελ.

Συνολικά 162 σκάφη θα μεταφέρουν τις αντιπροσωπείες για την παρέλαση των εθνών σε μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων από το Pont d'Austerlitz στο Trocadero.

Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo εξέφρασε την πίστη της ότι «στις 26 Ιουλίου 2024, μια πραγματικά εντυπωσιακή τελετή έναρξης θα καθηλώσει τον κόσμο και θα γεμίσει υπερηφάνεια τους Παριζιάνους».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Thomas Bach από την πλευρά του επισήμανε: «Αυτή η τελετή θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία για όλους τους αθλητές που θα συμμετέχουν, αλλά και, κυρίως, για τον λαό του Παρισιού, για τη Γαλλία και για ολόκληρο τον κόσμο».