Στο βάθρο η Εθνική πόλο, νίκησε 9-6 την Ουγγαρία και προκρίθηκε στον τελικό

 Runbeat Team   10:33 06-08-2021  

Στο βάθρο η Εθνική πόλο, νίκησε 9-6 την Ουγγαρία και προκρίθηκε στον τελικό


Πραγματοποιώντας μία ακόμη εκπληκτική εμφάνιση η Εθνική μας ομάδα νίκησε 9-6 την Ουγγαρία και πανηγύρισε την πρόκρισή της στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο έχοντας ήδη εξασφαλίσει ένα μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Ολυμπιάδα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με εκπληκτική άμυνα, τον Αργυρόπουλο σε μεγάλη μέρα και όλους τους διεθνείς να καταθέτουν την ψυχή τους σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του.

Το παιχνίδι στο ξεκίνημά του ήταν ιδιαίτερα κλειστό με τις δύο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές και να αδυνατούν να σκοράρουν. Το γόρδιο δεσμό έλυσε ο Αργυρόπουλος, ενώ ο Γκιουβέτσης έκανε το 2-0 για την Ελλάδα λίγο πριν τη λήξη του 1ου οκταλέπτου. Η Ουγγαρία αντέδρασε μειώνοντας σε 2-1 5’’ πριν το οκτάλεπτο.

 

Ο Αργυρόπουλος έδωσε ξανά αέρα 2 γκολ στην Ελλάδα, όμως οι Ούγγροι εκμεταλλεύτηκαν το παίκτη παραπάνω και μείωσαν σε 3-2 σκορ με το οποίο έληξε και το ημίχρονο, ενώ ισοφάρισαν και σε 3-3 στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου.

Ο Αργυρόπουλος δήλωσε και σε εκείνο το κρίσιμο σημείο «παρών» δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην Ελλάδα με 4-3, αλλά και λίγο αργότερα όταν οι Ούγγροι ισοφάρισαν εκ νέου σε 4-4 ήταν εκεί για να κάνει το5-4.

Ο Βάμος ισοφάρισε σε 5-5 6’:32’’ πριν το τέλος, αλλά από εκεί και μετά η Εθνική μας ήταν καταιγιστική. Με εκπληκτική άμυνα και τους Φουντούλη, Βλαχόπουλο, Γκιουβέτση και Σκουμπάκη να σκοράρουν προηγήθηκε με 9-6 2’:18’’ πριν το φινάλε. Έκτοτε οι διεθνείς έπαιξαν με το χρόνο και πανηγύρισαν μία τεράστια πρόκριση που χαρίζει αυτόματα ένα μετάλλιο στην Ελλάδα.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-2, 4-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς , Σκουμπάκης 1, Καπότσης , Φουντούλης 1, Παπαναστασίου , Δερβίσης, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μαρτζ): Νάγκι, Ανγκιάλ , Μάνχερτζ 2 , Ζάλανκι 1, Βάμος 1, Χοζνιάσκι, Πάστζορ 1, Γιάνσικ, Έρντελι , Βάργκα 1, Μεζέι, Χαράι.