Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου η Εθνική μας πόλο 

 Runbeat Team   11:39 08-08-2021  

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου η Εθνική μας πόλο 


Το πρώτο μετάλλιο της Εθνικής μας ομάδας πόλο σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα έχει τελικά ασημένιο χρώμα καθώς στον τελικό ηττήθηκε με 10-13 από τη Σερβία που στέφεται χρυσή Ολυμπιονίκης για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά το Ρίο το 2016.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πλήρωσε ουσιαστικά το κακό ξεκίνημα στον αγώνα καθώς στο πρώτο οκτάλεπτο δέχτηκε έξι γκολ. Κατάφερε μεν να φέρει το ματς στα ίσα αρκετές φορές, όμως δεν πήρε κεφάλι στο σκορ και στο φινάλε υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου της.

Η Εθνική μας εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω στο ξεκίνημα και προηγήθηκε με το γκολ του Σκουμπάκη, όμως οι Σέρβοι απάντησαν με δύο γρήγορα γκολ παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 1-2. Με περιπετειώδη τρόπο καθώς χρειάστηκε το ριπλέι για να επιβεβαιωθεί εάν η μπάλα πέρασε τη γραμμή, ο Κολόμβος ισοφάρισε σε 2-2, όμως στην άμυνα υπήρχαν πολλά κενά με αποτέλεσμα οι Σέρβοι να πετύχουν τρία αναπάντητα γκολ προηγούμενοι με 2-5, ενώ το οκτάλεπτο έληξε 3-6.

Οι διεθνείς μας βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους στη 2η περίοδο, περιόρισαν τους Σέρβους και σιγά-σιγά έκλεισαν τη διαφορά, ενώ με το γκολ του Παπαναστασίου ισοφάρισαν σε 7-7 4:05 πριν το ημίχρονο. Δυστυχώς όμως δέχτηκε γκολ 4’’ πριν τη λήξη του οκταλέπτου από τον Prlainovic και το ημίχρονο έληξε 7-8.

 

Στο 3ο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες δύσκολα σκόραραν, παρόλα αυτά ο Dedovic έκανε το 7-9 5:32 πριν το φινάλε. Ο Μουρίκης στα 5:14 και ο Φουντούλης στα 3:32 έφεραν το ματς ξανά στα ίσα (9-9), όμως η λήξη του οκταλέπτου βρήκε και πάλι του Σέρβους μπροστά με 9-10 χάρη το γκολ του Prlainovic.

Ο Σκουμπάκης ισοφάρισε στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου σε 10-10, όμως με πέναλτι ο Prlainovic έκανε το 10-11 και με τα γκολ των Jaksic και Mandic οι Σέρβοι βρέθηκαν στο+3 (10-13) 4:03 πριν το φινάλε. Από εκεί και μετά ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει η ροή του παιχνιδιού. Η απογοήτευση των διεθνών ήταν εμφανής καθώς έκαναν πολύ εύκολα το λάθος στην επίθεση κι έτσι χάθηκε η ευκαιρία για το χρυσό μετάλλιο.

Τα οκτάλεπτα: 3-6, 4-2, 2-2, 1-3.

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενιδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2.

ΣΕΡΒΙΑ: Mandic 3, Dedovic 1, Randelovic, Lazic, Pijetlovic 3, Rasovic, Aleksic, Jaksic 3, Filipovic 2, Prlainovic 2, Mitrovic S. Mitrovic B.