Στο επίσημο καλεντάρι αγώνων της ITRA το Belles Historic Trail

 Runbeat Team   10:43 27-04-2023  

Στο επίσημο καλεντάρι αγώνων της ITRA το Belles Historic Trail


Αναβαθμισμένο θα είναι φέτος το Belles Historic και το Sultanitsa Run Trail, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν την Κυριακή 4 Ιουνίου στις νοτιοανατολικές πλαγιές της οροσειράς της Κερκίνης, με σημείο αφετηρίας το Νέο Πετρίτσι. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και ο παιδικός αγώνας Riko Kids Run (1,2 Κm) εντός του αστικού ιστού Νέου Πετριτσίου. Το Σάββατο 3 Ιουνίου, θα λάβει μέρος ο αγώνας Vettical Challenge ΥΙDI (1χλμ) με υψομετρική διάφορα 310μ.

 

Ο αγώνας συμπεριλήφθηκε φέτος στο καλεντάρι της ITRA κάτι που σημαίνει ότι οι μετέχοντες θα βαθμολογηθούν από τη Διεθνή Ένωση για το trail running και αυτό δίνει ένα έξτρα κίνητρο.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει:

«Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για το 2ο Belles Histroric Trail στο Νέο Πετρίτσι Σερρών, στις 3 και 4 Ιουνίου 2023, η Οργανωτική Επιτροπή είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως η διοργάνωση έγινε μέλος της ITRA (International Trail Running Association – Διεθνής ένωση για το trail running) και πως οι δύο βασικοί αγώνες, συμπεριλαμβάνονται και επίσημα στο ITRA National League 2023.

Συγκεκριμένα ο αγώνας Belles Historic Trail (22 Km) δίνει 1 βαθμό ITRA (ITRA points) και 6 βαθμούς στην βαθμολογία βουνών (mountain points), ενώ ο αγώνας Sultanitsa Run Trail (8,1 Km) 0 βαθμό και 6 βαθμούς στην βαθμολογία βουνών.

Πρόκειται για μια σημαντική θετική εξέλιξη για τους δρομείς που συγκεντρώνουν βαθμούς για να συμμετάσχουν και σε αγώνες του εξωτερικού, αλλά και ένα κίνητρο για τον κάθε ένα δρομέα να βλέπει το όνομα του στις λίστες με τους κορυφαίους δρομείς του ορεινού τρεξίματος και όχι μόνο».

Οι εγγραφές για τους ενδιαφερόμενους συνεχίζονται στη διεύθυνση: www.belleshistorictrail.gr