Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομάδων βάδην με τρία ζευγάρια και την Τσινοπούλου η Ελλάδα

 Runbeat Team   17:50 27-03-2024  

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομάδων βάδην με τρία ζευγάρια και την Τσινοπούλου η Ελλάδα


Τα πρώτα Ολυμπιακά εισιτήρια στο νέο αγώνισμα της Μικτής Μαραθώνιας Σκυταλοδρομίας Βάδην θα δοθούν, όπως είναι γνωστό, στην Αττάλεια της Τουρκίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί εκεί στις 21 Απριλίου.

Η Ελλάδα θα λάβει μέρος με τρεις ομάδες, ενώ θα έχει συμμετοχή και στα 20 χλμ. βάδην γυναικών.

Πιο αναλυτικά, τα τρία ζευγάρια απαρτίζουν ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Κυριακή Φιλτισάκου, ο Ιωάννης Καυκάς και η Όλγα Φιάσκα, καθώς επίσης ο Γιώργος Κριτούλης και η Σοφία Αλικανιώτη οι οποίοι έγραψαν ήδη μια συμμετοχή μαζί στο Ντούντιντσε και σημείωσαν το ιστορικά πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα με επίδοση 3:18.38.

 

Από την Αττάλεια θα εξασφαλίσουν θέση για το Παρίσι οι 22 πρώτες ομάδες, αλλά μόνο σε πέντε χώρες επιτρέπεται να προκρίνουν και δεύτερη ομάδα από αυτή τη διοργάνωση. Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις για να κλείσουν οι 25 των Ολυμπιακών Αγώνων, θα προκύψουν από τις λίστες με τις επιδόσεις και δεν θα τις καλύψουν εκπρόσωποι χωρών που έχουν ήδη προκριθεί.

Εκκίνηση στην Αττάλεια θα πάρει και η Παναγιώτα Τσινοπούλου, η οποία κυνηγά μια καλή εμφάνιση που θα την ανεβάσει στο ranking. Αυτή τη στιγμή είναι τέταρτη στην ελληνική κατάταξη με 1.086 πόντους πίσω από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που έχει ήδη προκριθεί στο Παρίσι με όριο, την Κυριακή Φιλτισάκου (37η με 1130) και την Χριστίνα Παπαδοπούλου (49η με 1.100).