Στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον με πλήρη υποτροφία από τον Γενάρη ο Ανδρέας Μίτα

 Runbeat Team   12:40 20-12-2023  

Στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον με πλήρη υποτροφία από τον Γενάρη ο Ανδρέας Μίτα


Με μια σημαντική αλλαγή στην ζωή και την αθλητική του καριέρα θα ξεκινήσει το 2024 για τον Ανδρέα Μίτα. Ο Έλληνας πρωταθλητής του ύψους ήρθε σε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο του Χιούστον και θα ενταχθεί στο ρόστερ του με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Την είδηση έκανε γνωστό το σωματείο του AZ Sport Scholarships αναφέροντας τα εξής:

 

«Ο Αντρέας Μίτα, το κορυφαίο ταλέντο του άλματος εις ύψους του ελληνικού στίβου, οδηγείται μέσω της AZ Sport Scholarships στην Αμερική για να απογειώσει την αθλητική και ακαδημαϊκή του καριέρα!

Ο αθλητής της Σίλα Γέροντα, που σάρωσε τα πάντα μέσα στο 2023, αποδέχθηκε την πρόταση της πλήρους υποτροφίας από το University of Houston και από τον Ιανουάριο του 2024 ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή και στην καριέρα του!

Ο Μίτα που αναζητούσε ένα top πανεπιστήμιο, με εξειδικευμένο αθλητικό πρόγραμμα στίβου, είχε αρκετές προτάσεις στα χέρια του αλλά τελικά υπέγραψε στο Houston μετά το official visit που έκανε τον Νοέμβριο του 2023.

Πριν φτάσουμε στην ολική πρόταση υποτροφίας του Houston που έχει head coach τον σπουδαίο Carl Lewis, ο Μίτα έκανε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην Ελλάδα, φτάνοντας μέχρι το 2.19μ.

Ο 18χρονος άλτης αναδείχθηκε νικητής τόσο στο Πανελλήνιο Ανδρών/Γυναικών όσο και στα πρωταθλήματα κατηγοριών Κ23 και Κ20 ενώ συμμετείχε επίσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ20!

Στην Αμερική πηγαίνει για να πετύχει ακόμη μεγαλύτερα πράγματα και γιατί όχι να γίνει ένας ακόμη απόφοιτος του Πανεπιστημίου με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πάνω από 50 αθλητές διαφόρων σπορ κατάφεραν να συμμετάσχουν στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση έχοντας πρώτα περάσει από τα αθλητικά προγράμματα των Cougars, που συμμετέχουν σε μια από τις ανταγωνιστικότερες περιφέρειες του κολλεγιακού αθλητισμού (BIG12). Το UoH πέραν του στίβου υποστηρίζει με αθλητικές υποτροφίες άλλα 5 αθλήματα!

Όσον αφορά το ακαδημαϊκό σκέλος, ο Αντρέα Μίτα επέλεξε να σπουδάσει Business Economics σε ένα πανεπιστήμιο που σύμφωνα με το TIME Magazine είναι μέσα στα top 100 της Αμερικής αυτήν τη στιγμή.

Συγκεκριμένα το University of Houston είναι ένα δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο (διαθέτει 11 ερευνητικά κέντρα), το οποίο είναι το τρίτο μεγαλύτερο στο Texas και έχει τις ρίζες του πίσω στο 1927. Προσφέρει 276 πτυχία και υποστηρίζει 1250 online courses».