Συγκλονιστικός ο Παναγιώτης Καραΐσκος στην ετήσια εκδήλωση του ΑΠΣ Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ»

 Runbeat Team   19:16 08-02-2024  

Συγκλονιστικός ο Παναγιώτης Καραΐσκος στην ετήσια εκδήλωση του ΑΠΣ Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ»


Ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος στην Κατερίνη, με αφορμή τα 15 Χρόνια διαδρομής του συλλόγου που ανέδειξε το μαζικό αθλητισμό στην Πιερία

Με μεγάλη ανταπόκριση - συμμετοχή μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, η ετήσια εκδήλωση του Α.Π.Σ. Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ», που φέτος (με αφορμή τη 15χρονη διαδρομή του συλλόγου), ήταν αφιερωμένη στον Πρωταθλητή του Μαραθωνίου Δρόμου και της ΖΩΗΣ, Παναγιώτη Καραΐσκο.

Δημήτρης Γκόγκος: Ηδιαδρομή του Παναγιώτη αποτυπώνει τον καθημερινό αγώνα στη ζωή μας

Τον πρωταθλητή καλωσόρισε ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Γκόγκος, ο οποίος, όπως σημείωσε: «Ο Παναγιώτης Καραΐσκος, Πρωταθλητής Ελλάδος, Νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών είναι το πρότυπο όλων μας, καθώς η διαδρομή του αποτυπώνει τη δύναμη και τον καθημερινό αγώνα στη ζωή μας. Στον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» είμαστε χαρούμενοι που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και σήμερα βρίσκεται κοντά μας» .

 

Επιπλέον, ο κος Γκόγκος έκανε μία συνοπτική αναδρομή στο πλούσιο - από ιδρύσεώς του - έργο του Συλλόγου τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δίνουμε διαχρονικά έμφαση στις προγραμματισμένες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις του Συλλόγου και δημιουργούμε προοπτικές και για νέες», ενώ ευχαρίστησε τον επίσημο προσκεκλημένο της εκδήλωσης, τους φορείς που συμμετείχαν, τους επίσημους προσκεκλημένους, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν για την επιτυχία της.

Παναγιώτης Καραΐσκος: Ο ΖΕΥΣ πρωταγωνιστής

Με θερμά λόγια για τον Αθλητικό/Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» μίλησε ο Πανελληνιονίκης/Νικητής του Μαραθωνίου Αθηνών 2023, Παναγιώτης Καραΐσκος, καθώς όπως τόνισε: «Στον Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», συνάντησα ανθρώπους που αγαπούν το τρέξιμο και τις δράσεις γύρω από αυτό, που αγαπούν το Σύλλογο. Η φιλία που έχει δημιουργηθεί μεταξύ μας, στο μέλλον θα καρποφορήσει. Αποδείξατε ότι σε αυτά τα 15 χρόνια δράσης σας, πρωταγωνιστείτε στο μαζικό αθλητισμό γιατί αγαπάτε αυτό που κάνετε και το υποστηρίζετε με θέρμη. Ο δρόμος που επιλέξατε να ακολουθήσετε μπορεί να είναι δύσκολος και ανηφορικός, όμως στο τέλος οδηγεί στις επιτυχίες και τις επιβραβεύσεις. Συνεχίστε σε αυτή την κατεύθυνση».

Παράλληλα, ευχαρίστησε για τη θερμή φιλοξενία που του επιφύλαξε ο σύλλογος και υποσχέθηκε να επιστρέψει στην Πιερία για αγωνιστική και όχι μόνο συμμετοχή.

Επίσης, σε μία συγκλονιστική δημόσια εξομολόγηση αναφέρθηκε στη σκοτεινή περίοδο της ζωής του, όταν σε εφηβική ηλικία βρέθηκε στον κόσμο των ναρκωτικών, μοιράστηκε προσωπικές ιστορίες και καταστάσεις, καθώς και πώς κατάφερε να βγει πιο δυνατός και να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και τον Μαραθώνιο. Ακολούθησε ανοικτός διάλογος με το κοινό και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν.

Παρουσίες αρχών & φορέων

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου, η οποία εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Κατερίνης, Ι.Ντούμο, ο Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακής - Προσχολικής Μέριμνας, Μιχάλης Γεωργιάδης, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Κατερίνης Ελευθερία Κορίτσα, εκπρόσωποι φορέων, πολιτιστικών και αθλητικών Συλλόγων κ.α.

Παρέστησαν επίσης, ως εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση: η Αντιπρόεδρος - Νομική Σύμβουλος της Συμβουλευτικής Υποστήριξης Εθισμένων «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ» Ελπίδα Περπερίδου και η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πιερίας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ», Φιλίτσα Σίμου. Την εκδήλωση συντόνισε η Γραμματέας του Δ.Σ. του Α.Π.Σ. Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ», Σταυρούλα Ουζούνη.

 

Ελίνα Διαμαντοπούλου: Παράδειγμα προς μίμηση ο πρωταθλητής μας – πολυεπίπεδη η δράση του συλλόγου

Σε χαιρετισμό της κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού του Δ. Κατερίνης, Ελίνα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στη σημαντική και πολυεπίπεδη δράση του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», στην οποία όπως τόνισε ο Δήμος Κατερίνης θα είναι αρωγός.

Παράλληλα, μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Ι.Ντούμου, ενώ αναφερόμενη στον Παναγιώτη Καραΐσκο σημείωσε: «Η συγκλονιστική ιστορία του πρωταθλητή μας, αποτυπώνει τη δύναμη της θέλησης και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους».

Η «ΑΤΡΑΚΤΟΣ» και η ταυτότητά της

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πιερίας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ», Φιλίτσα Σίμου ευχαρίστησε για την πρόσκληση και επισήμανε:

«Στο Κέντρο Πρόληψης Ν. Πιερίας « Άτρακτος», ως οργανικό και θεσμικό τμήμα της τοπικής κοινωνίας, το οποίο δραστηριοποιείται για περισσότερο από 23 χρόνια, αξιοποιούμε την επιστημονική εμπειρία και με τα προγράμματα πρόληψης που υλοποιούνται δράσεις σε συνεργασία με κοινωνικές ομάδες με στόχο την πρόληψη απέναντι σε κάθε μορφής εξάρτηση».

Μεταμόρφωση – Συμβουλευτική Υποστήριξη Εθισμένων (Σ.ΥΠ.Ε.): «Οδοδείκτης ο πρωταθλητής μας»

Η Ελπίδα Περπερίδου, αντιπρόεδρος του συλλόγου «Μεταμόρφωση – Συμβουλευτική Υποστήριξη Εθισμένων (Σ.ΥΠ.Ε.)» αναφέρθηκε στην αθόρυβη, αλλά αποτελεσματική δράση του συλλόγου, η οποία έγκειται στην παροχή ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης σε εξαρτημένους νέους και τους οικείους τους. Προς επίτευξη του ως άνω σκοπού, ιδρύθηκε το έτος 2010 στη Νέα Έφεσο Πιερίας ο ξενώνας «Μεταμόρφωση», υπό τη σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και υπό την καθοδήγηση του πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη πατρός Μακαρίου εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. Στον ξενώνα εφαρμόζεται ένα στεγνό, χωρίς υποκατάστατα, θεραπευτικό πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης των φιλοξενούμενων νέων, διάρκειας 6 -8 μηνών, βασισμένο στο πνευματικό μοντέλο των «12 Βημάτων». Επικεντρώνεται στην καλλιέργεια της σχέσης του ανθρώπου με το Θεό, ως μοναδικού τρόπου αληθούς θεραπείας του προβλήματος της εξάρτησης.

Στη συνέχεια, η κα Περπερίδου ευχαρίστησε εκ μέρους του συλλόγου τον «οδοδείκτη», όπως τον αποκάλεσε, Παναγιώτη Καραΐσκο, ο οποίος επισκέφτηκε την Τρίτη, 06/02/2024, τις εγκαταστάσεις του ξενώνα «Μεταμόρφωση» και συνομίλησε με τους φιλοξενούμενους νέους του θεραπευτικού προγράμματος, χαρίζοντάς τους ελπίδα και προοπτική στον αγώνα τους κατά των εξαρτήσεων.