Συμβολικός αγώνας 7χλμ την Πρωτοχρονιά από τον ΑΠΣ «Απόλλων» Δ. Αττικής

 Runbeat Team   14:49 18-12-2021  

Συμβολικός αγώνας 7χλμ την Πρωτοχρονιά από τον ΑΠΣ «Απόλλων» Δ. Αττικής


Πρωτοχρονιά χωρίς αγώνα, έστω και άτυπο, δε γίνεται για τους δρομείς. Έτσι, ο ΑΠΣ «Απόλλων» Δυτικής Αττικής αποφάσισε και διοργανώνει την 1η Ιανουαρίου 2022 έναν συμβολικό αγώνα δρόμου απόστασης 7χλμ, ενώ μετά το τέλος του θα ακολουθήσει και μία μικρή γιορτή.

 

Ο άτυπος αγώνας θα ξεκινήσει στις 7:41π.μ. στο Άλσος Μπαρουτάδικο και μπορούν να μετέχουν όσοι και όσες θέλουν. Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει:

«Ένα διαφορετικό Πρωτοχρονιάτικο Ξύπνημα…

Με την πρώτη ακτίνα του ήλιου, της Πρώτης Ημέρας του χρόνου, εμείς, όπως κάνουμε όλα τα προηγούμενα 21 και πλέον χρόνια, σας καλούμε στην ξεχωριστή, δική μας παρέα. Να τρέξουμε όλοι μαζί. Να κόψουμε την πίτα μας, να μοιραστούμε γλυκά, κρασί, τσιπουράκι, λικέρ, πίτες, καρτούλες, να κληρώσουμε τα δωράκια μας μετά το ομαδικό πρώτο τρέξιμο του χρόνου, φέρνοντας ο καθένας ό,τι θέλει και μπορεί. Σε μια άλλη πρόταση για τη ζωή μας, για το τρέξιμο, για την παρέα για το τι σημαίνει αλληλεγγύη, συντροφικότητα, φιλία, παρέα.

Και το ίδιο προτείνουμε για τα αδέλφια μας σε όλη την Ελλάδα. Ώρα 07:41. Όλοι οι δρομείς της Ελλάδας, ραντεβού, για έναν άλλο δρόμο, μια ημέρα σαν κι αυτή, είναι σίγουρο, ότι θα μας μείνει αλησμόνητη και μοναδική. Αυτή η πρώτη οργανωμένη, ομαδική, μαζική εκδήλωση, την 1η ημέρα του χρόνου.

Και αυτό να μείνει και να γίνει θεσμός για τα υπόλοιπα χρόνια. Κάθε χρόνο νέα παιδιά, νέοι συνάδελφοι, να έρχονται, να προστίθενται στην κοινή μας παρέα… Και η ευχή, με υγεία και αισιοδοξία, παρά τα προβλήματα, να είμαστε όλοι παρόντες σε τέτοιες διαφορετικές στιγμές, να συντροφεύει όλους και όλες.

Εμείς σας περιμένουμε την 1η Ιανουαρίου και σας παρακαλούμε να είστε γύρω στις 07.30 στη βόρεια πύλη του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου του Μπαρουτάδικου (οδός Σουλίου) για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί, στις 07:41 ακριβώς τους 2 γύρους (3.500 μ.). Όσοι επιθυμούν μπορούν και ένα γύρο (ο αγώνας είναι συμβολικός) της περιμέτρου του Άλσους του Μπαρουτάδικου.

Έπειτα θα ακολουθήσει η τελετή και η γιορτούλα… και ό,τι ήθελε προκύψει. Συμμετοχές εκεί την ημέρα του συμβολικού αγώνα.

Το Δ.Σ. του ΑΠΣ «Απόλλων» Δυτικής Αττικής».