Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον 19ο Μινωικό Άθλο

 Runbeat Team   10:04 28-10-2021  

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον 19ο Μινωικό Άθλο


Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των δρομέων μεγάλων αποστάσεων για τον 19ο Μινωικό Άθλο που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 με την ευθύνη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και του Συλλόγου Δρομέων υγείας Μεγαλόνησος και τη στήριξη των Δήμων Φαιστού-Γόρτυνας-Ηρακλείου.

 

Ο αγώνας των 70χλμ. αποτελεί παράδοση πλέον για τους υπερμαραθωνοδρόμους που καλούνται να διανύσουν τη διαδρομή Φαιστός-Κνωσός που ενώνει τα δύο Μινωικά παλάτια. Παράλληλα θα γίνει ποδηλατοδρομία 140 χλμ. στην διαδρομή Κνωσός –Φαιστός-Κνωσός, ο οποίος δε θα έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα.

Οι εγγραφές συνεχίζονται ηλεκτρονικά στο site cretamarathon.gr, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε το πρόγραμμα των αγώνων.

Η αναχώρηση των αθλητών για τη Φαιστό έχει προγραμματιστεί για τις 5:45π.μ. δωρεάν με λεωφορείο από την Πλατεία 18 Άγγλων στην είσοδο του Βορείου λιμενοβραχίονα προς φρούριο Κούλες.

Στις 7:15π.μ. θα γίνει η συγκέντρωση αθλητών στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού και στις 8π.μ. θα δοθεί η εκκίνηση από το ίδιο σημείο. Το όριο του Μινωικού Άθλου έχουν οριστεί οι 9 ώρες, ενώ οι απονομές θα γίνουν στις 13:30 στο παλάτι της Κνωσού.  

Η συμμετοχή σε Μινωικό άθλο και ποδηλατοδρομία είναι ελεύθερη αρκεί οι συμμετέχοντες στον Μινωικό άθλο να έχουν συμμετοχή τουλάχιστον σε μαραθώνιο δρόμο η σε αγώνα υπεραπόστασης & οι ποδηλάτες σε αντίστοιχο αγώνα χιλιομέτρων. Δεν επιτρέπεται συμμετοχή αθλητών που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος.

Όσο αφορά στην ποδηλατοδρομία η εκκίνηση θα δοθεί στις 7π.μ. από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όπου και θα τερματίσουν οι αθλητές με την επιστροφή τους από τη Φαιστό. Δεν έχει δοθεί χρονικό περιθώριο από τους διοργανωτές.