Συνυφασμένα με την κουλτούρα της Σερβίας τα μετάλλια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

 Runbeat Team   10:13 19-02-2022  

Συνυφασμένα με την κουλτούρα της Σερβίας τα μετάλλια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος


Ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού στίβου οι διοργανωτές παρουσίασαν τα μετάλλια που θα δοθούν στους νικητές στο Βελιγράδι.

Θέλοντας να τιμήσουν την Πρωτεύουσα της Σερβίας που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση από 18 έως 20 Μαρτίου, τα μετάλλια απεικονίζουν τα ορόσημα του Βελιγραδίου, όπως το μνημείο του Πρίγκιπα Μιχαΐλο, το Παλάτι του Βελιγραδίου - Beogradjanka, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ, τον Βίκτορα που βρίσκεται στο φρούριο του Βελιγραδίου και στη γέφυρα Ada, μαζί με το λογότυπο της εκδήλωσης.

 

Οι κορδέλες των μεταλλίων έχουν μοτίβα χαλιών κατασκευασμένα στη Σερβία, τα οποία αντιπροσωπεύουν το ύφασμα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Αντιπροσωπεύουν την αιωνιότητα, όπως και τα μετάλλια είναι η αιωνιότητα καθώς από τη στιγμή που θα «γεννηθούν» μένουν για πάντα δίπλα στο όνομα ενός ανθρώπου που τα έχει κερδίσει μετά από έναν αγώνα.

Τα σερβικά μοτίβα χαλιών είναι μοναδικά. Υπάρχουν 95 από αυτά, που αντιπροσωπεύουν παλιά σύμβολα μαγικού νοήματος, και μπορούν επίσης να διαβαστούν ως αλφάβητο εικόνων.

Τα χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια έχουν σχήμα κύκλου, ζυγίζουν 270 γραμμάρια και έχουν πάχος 14 χιλιοστά.

Περισσότεροι από 1000 από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου θα διαγωνιστούν για 96 μετάλλια σε 24 τελικούς κατά τη διάρκεια των τριών ημερών των αγώνων στο Βελιγράδι.