Τεντόγλου και Πετρούνιας διεκδικούν μετάλλιο -Το πρόγραμμα των Ελλήνων αυριο (2/8)

 Runbeat Team   19:06 01-08-2021  

Τεντόγλου και Πετρούνιας διεκδικούν μετάλλιο -Το πρόγραμμα των Ελλήνων αυριο (2/8)


Μεγάλη μέρα αναμένεται η αυριανή για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο καθώς διεκδικεί δύο μετάλλια σε τελικούς, μία πρωτιά σε όμιλο και υπάρχει παρουσία σε σημαντικούς προκριματικούς.

Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα με τη σειρά: Μίλτος Τεντόγλου και Λευτέρης Πετρούνιας θα τα δώσουν όλα για την κατάκτηση ενός μεταλλίου σε μήκος και κρίκους αντίστοιχα. Ο Τεντόγλου ξεκινά την προσπάθειά του στον τελικό του μήκους στις 4:20π.μ. ευελπιστώντας ότι θα κάνει το άλμα που θα τον φέρει στο βάθρο των νικητών. Στον τελικό προκρίθηκε με το δεύτερο καλύτερο άλμα που μετρήθηκε στα 8.22μ.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας από την πλευρά του έχει δώσει ραντεβού στις 11π.μ. με όλους τους Έλληνες προκειμένου να πανηγυρίσουν όλοι μαζί ένα ακόμη μετάλλιο του Έλληνα πρωταθλητή στους κρίκους. Ο Πετρούνιας είχε την καλύτερη επίδοση στα προκριματικά και θεωρείται το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ο στίβος έχει την τιμητική του κατά την αυριανή μέρα καθώς άλλοι έξι αθλητές και αθλήτριές μας μπαίνουν στη μάχη. Χρήστος Φραντζεσκάκης και Μιχάλης Αναστασάκης αγωνίζονται τα ξημερώματα στα προκριματικά της σφυροβολίας, ενώ η Ραφαέλα Σπανουδάκη θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί στα προκριματικά των 200μ. Αργότερα το πρωί και συγκεκριμένα στις 11:20π.μ. Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ θα διεκδικήσουν το όριο πρόκρισης στον τελικό του επί κοντώ.

Δράση από ελληνικής πλευράς υπάρχει και στο τουρνουά της υδατοσφαίρισης. Η Εθνική μας θέλει να διατηρήσει το αήττητο σερί της αντιμετωπίζοντας την Αμερική στις 5:30 το πρωί.

Ολοκληρώνουν σιγά-σιγά την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Έλληνες ιστιοπλόοι. Σήμερα αγωνίζονται οι Αριάδνη Σπανάκη-Αιμιλία Τσουλφά και Παναγιώτης Μάντης-Παύλος Καγιαλής στην κατηγορία σκαφών 470 σε γυναίκες και άνδρες αντίστοιχα.

Οι ελληνικές συμμετοχές κλείνουν το μεσημέρι (13:30) με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου να δίνουν τελικά κανονικά το «παρών» στα προκριματικά του ελεύθερου προγράμματος ντουέτο στην καλλιτεχνική κολύμβηση. Να θυμίσουμε ότι αρχικά η Πλατανιώτη ήταν να μην αγωνιστεί καθώς είχε βρεθεί θετική σε τεστ για τον κορωνοϊό, όμως τα επαναληπτικά τεστ που έκανε ήταν αρνητικά κι έτσι έφτασε στο Τόκιο για να αγωνιστεί.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου:

Στίβος

03:00: Πρώτο προκριματικό γκρουπ σφυροβολίας-Χρήστος Φραντζεσικάκης

04:20 Τελικός μήκους-Μίλτος Τεντόγλου

04:30 δεύτερο προκριματικό γκρουπ σφυροβολίας-Μιχάλης Αναστασάκης

04:38 Δεύτερη προκριματική σειρά 200μ γυναικών – Ραφαέλα Σπανουδάκη

11:20 Πρώτο προκριματικό γκρουπ επί κοντώ – Νικόλ Κυριακοπούλου-Ελένη Κλαούντια Πόλακ

11:20 Δεύτερο προκριματικό γκρουπ επί κοντώ – Κατερίνα Στεφανίδη

Υδατοσφαίριση

05:30 Ελλάδα-ΗΠΑ

Ιστιοπλοΐα

06:05 Κατηγορία σκαφών 470 γυναικών– Αριάδνη Σπανάκη-Αιμιλία Τσουλφά

08:35 κατηγορία σκαφών 470 ανδρών- Παναγιώτης Μάντης-Παύλος Καγιαλής

Γυμναστική

11:00 τελικός κρίκων –Λευτέρης Πετρούνιας

Καλλιτεχνική κολύμβηση

13:30 Ντουέτο ελεύθερο – Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου