Τεντόγλου: «Με 8.32 μ. θα ήταν ντροπή να κερδίσω – Ήθελα 8,50 μ.»

 Runbeat Team   9:40 17-07-2022  

Τεντόγλου: «Με 8.32 μ. θα ήταν ντροπή να κερδίσω – Ήθελα 8,50 μ.»


Ακόμα μία μεγάλη διάκριση σημείωσε ο Μίλτος Τεντόγλου, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Όρεγκον και στο άλμα εις μήκος. Παρότι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έδειξε να απολαμβάνει όσο θα ήθελε τη νέα αυτή διάκριση, αφού στο μυαλό του ήταν το χρυσό μετάλλιο, ενώ όπως είπε θα ήθελε μία επίδοση της τάξης του 8,50μ..

 

«Έχανα πολλά εκατοστά στην προσγείωση, που μου στέρησε το χρυσό μετάλλιο. Δεν ξέρω τη πήγε στραβά. Έκανα πολύ καλά άλματα, αλλά δεν ξέφυγε ένα μεγάλο άλμα. Σήμερα οι προσγειώσεις μου ήταν κακές. Άφηνα το σώμα μου πίσω και δεν βγήκε αυτό που θα ήθελα. Είναι κρίμα που του έχασα έτσι. Η φόρα μου ήταν εντάξει, τα πατήματα μου καλά, ίσως λίγο να το έχανα στον αέρα», είπε αρχικά ο αθλητής στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε «Κρίμα που δεν ήρθε το χρυσό. Από την άλλη με 8.32 μ. θα ήταν ντροπή να κερδίσω, δε με πειράζει. Θα ήθελα να πηδήσω 8,50 μ. κι ας μην κέρδιζα. Το πρώτο μου μετάλλιο σε Παγκόσμιο ανοιχτού είναι καλοδεχούμενο, τώρα θα προσπαθήσω να προετοιμαστώ καλύτερα για του χρόνου στη διοργάνωση του 2023, που μάλιστα θα γίνει στην Ευρώπη και θα είναι καλύτερα».

 

Ο Τεντόγλου θα αφήσει πίσω του τη διοργάνωση του Όρεγκον και θα στρέψει το ενδιαφέρον του στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου. «Πλέον θα μου φύγει η μεγάλη πίεση. Έχω μπροστά μου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσω να το απολαύσω και μακάρι να αναδειχθώ και νικητής», κατέληξε.

Η Ελλάδα με το μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου έφτασε στα 23 μετάλλια στην ιστορία των αγώνων εκ των οποίων τα πέντε χρυσά, τα επτά ασημένια και τα 11 χάλκινα. Ο Τεντόγλου σημείωσε τη μεγαλύτερη διάκριση στο αγώνισμα του μήκους, αφού μέχρι σήμερα η καλύτερη παρουσία Έλληνα αθλητή ήταν η έκτη θέση του Κουκουδήμου το 1995 στο Γκέτερμπογκ.

Φωτογραφία: Angelos Zymaras