Ασημένιος ο Μίλτος Τεντόγλου με 8,32μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Όρεγκον

 Runbeat Team   5:50 17-07-2022  

Ασημένιος ο Μίλτος Τεντόγλου με 8,32μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Όρεγκον


Ακόμα μία μεγάλη διάκριση για τον Μίλτο Τεντόγλου, με τον Έλληνα πρωταθλητή να παίρνει τη δεύτερη θέση άλμα εις μήκος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Όρεγκον με άλμα στα 8,32μ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε από τη δεύτερη προσπάθειά του στην πρώτη θέση, ωστόσο ο κινέζος Jianan Wang στο τελευταίο του άλμα κατάφερε να τον περάσει, με τον Τεντόγλου να μένει στη δεύτερη θέση και να παίρνει το ασημένιο μετάλλιο.

 

Ο αθλητής του Πομάσκι πραγματοποίησε την καλύτερη πεντάδα αλμάτων στην καριέρα του σε αγώνα, καθώς από τη δεύτερη προσπάθειά του κατάφερε να φτάσει το 8,30 ο Έλληνας, ενώ και οι επόμενες προσπάθειες ήταν αρκετά υψηλές, με την τρίτη να κάνει άλμα στα 8,29μ., στην 4η στα 8,24μ, στην 5η στα 8,32μ., ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 8,20μ.


"Ήταν από τους καλύτερους αγώνες μου σε θέμα συνολικών επιδόσεων στα άλματα. Δεν ξέφυγε ένα άλμα, έκανα κακές προσγειώσεις. Είναι κρίμα που το έχασα έτσι. Και να μην έπαιρνα μετάλλιο για μένα το ίδιο είναι. Θα έχω την ευκαιρία του χρόνου όμως που θα γίνει και στην Ευρώπη το Παγκόσμιο με καλύτερες συνθήκες. Θα προσπαθήσω να το απολαύσω στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα", ανέφερε ο ΈΛληνας πρωταθλητής.