Τεράστια επιτυχία για τον Χρήστο Κόνιαρη που τερμάτισε στον Polar Circle Marathon

 Runbeat Team   16:46 31-10-2023  

Τεράστια επιτυχία για τον Χρήστο Κόνιαρη που τερμάτισε στον Polar Circle Marathon


Μία μοναδική εμπειρία έζησε ο Χρήστος Κόνιαρης μετέχοντας στον Polar Circle Marathon, έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα βουνού απόστασης 42.195 μέτρων που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στην Γροιλανδία.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε σ’ ένα χιονισμένο βουνό, υπό δύσκολες συνθήκες, ωστόσο κατάφερε να ανταποκριθεί και τερμάτισε στην 34η θέση με χρόνο 4:55:24.

 

Στον αγώνα μετείχαν ορισμένοι από τους καλύτερους δρομείς ορεινού τρεξίματος, ενώ νικητής ήταν ο Δανός Soren Mejholm Kold με χρόνο 3:14:50. Δεύτερος ήταν ο Γροιλανδρός Pilutaq Berteheisen με 3:36:17 και τρίτος ο Ιταλός Simone Viotto με 3:41:13.

Τα αποτελέσματα

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Χρήστος Κόνιαρης αναφέρει:

«Όσο έτρεχα με την σημαία να κυματίζει σκεφτόμουν όλους αυτούς τους Έλληνες και Ελληνίδες που θυσίασαν τη ζωή τους για να θεωρούμε εμείς σήμερα την ελευθερία μας δεδομένη.

Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν να πω ένα όχι κάθε φορά που τα μυαλό ήθελε να τα παρατήσει. Ένα όχι που προσπαθώ όσο μπορώ να υπενθυμίζω καθημερινά στον εαυτό μου όταν η άνεση του καναπέ μοιάζει η πιο εύκολη επιλογή.

Οι δυσκολίες του αγώνα ήταν πολλές, με τη μεγαλύτερη να είναι το τρέξιμο πάνω στον παγετώνα σε ακραίες θερμοκρασίες. Η θέληση μου όμως να σηκώσω τη σημαία μας στην άλλη άκρη του κόσμου ήταν μεγαλύτερη.

Εύχομαι καλή προετοιμασία σε όλους σας για τον μαραθώνιο και να θυμάστε πως τα όρια υπάρχουν μόνο στο μυαλό μας».