The Empire State Building Run Up: Τρέχοντας προς τα…πάνω

 Runbeat Team   10:35 26-01-2021  

The Empire State Building Run Up: Τρέχοντας προς τα…πάνω


Το The Empire State Building Run Up είναι μία διαφορετική πρόταση αγώνα, στην οποία όχι απλά δεν τρέχουμε στον δρόμο, αλλά τρέχουμε μέσα σε έναν ουρανοξύστη! Πιο συγκεκριμένα, ο εν συντομία ESBRU, είναι ένας αγώνας στον οποίο οι δρομείς καλούνται να ανέβουν και τις 1.576 σκάλες του γνωστού κτιρίου του Μανχάταν, ανάμεσα σε 86 ορόφους.

Το event αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό για τα άτομα που έχουν διάφορες κινητικές ανάγκες ή σωματικές ιδιαιτερότητες, καθώς τα έσοδα από τους δρομείς του CAF (Challenged Athletes Foundation) που τρέχουν πηγαίνουν για καλό σκοπό. Ο στόχος αυτής της δράσης είναι να μπορέσουν τα συγκεκριμένα άτομα να έχουν πρόσβαση σε ειδικό αθλητικό εξοπλισμό, αλλά και γενικότερα μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Μέχρι στιγμής, κάτοχος του ρεκόρ στο ESBRU είναι ο Αυστραλός Paul Crakeαπό την Αυστραλία, ο οποίος είχε ανέβει τα 1.576 σκαλιά του Empire State Building σε 9 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα το 2003. Από την άλλη, στις γυναίκες το ρεκόρ κατέχει η Andrea Mayr, που το 2006 είχε τερματίσει σε 11:23. Άξια αναφοράς είναι και η επίσης Αυστραλή Suzy Walsham που έχει κερδίσει δέκα φορές ανάμεσα στο 2007 και το 2019.

Στο The Empire State Building Run Up παίρνουν μέρος celebrities, αθλητές, εργαζόμενοι στο ίδιο το κτίριο, αλλά και πολλοί άλλοι Νεοϋορκέζοι με σκοπό να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Ο αγώνας για το 2021 πρόκειται να γίνει εκτός απροόπτου τον Μάιο, με την ακριβή ημερομηνία να μην έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Ο αγώνας στο Empire State Building λοιπόν, είναι μία ξεχωριστή πρόταση για όσους δεν θέλουν να ανέβουν τους 86 ορόφους του σε ένα λεπτό με ασανσέρ, αλλά προτιμούν την πιο αθλητική οπτική και τα δέκα λεπτά τρεξίματος.