Θετικός σε απαγορευμένη ουσία ο δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο ανώμαλο έδαφος, Aras Kaya

 Runbeat Team   15:55 17-12-2022  

Θετικός σε απαγορευμένη ουσία ο δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο ανώμαλο έδαφος, Aras Kaya


Ακόμα ένας αθλητής βρίσκεται θετικός σε απαγορευμένη ουσία στον χώρο του στίβου. Ο λόγος για τον δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης στο ανώμαλο έδαφος, Aras Kaya, που βρέθηκε θετικός στην ουσία EPO. Ο αθλητής που κατέκτησε τους Ευρωπαϊκούς τίτλους το 2016 και το 2019 και αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, είναι γεννημένος στην Κένυα και αγωνίζεται με τα χρώματα της Τουρκίας.

 

Ο 28χρονος αθλητής βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία μετά από την αποτυχημένη προσπάθειά του να ολοκληρώσει τον αγώνα «Brasov Running Festival 10km» που έγινε στη Ρουμανία τον Σεπτέμβριο και πλέον θα δεχθεί πολύ ισχυρές κυρώσεις από την Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου. Αρχικά τιμωρήθηκε με τέσσερα χρόνια αποκλεισμού, όμως αποδέχθηκε την ποινή του, δεν έκανε ένσταση και θα μείνει εκτός για τρία χρόνια τελικά.

Η γνωστοποίηση της ποινής του έφερε την… έκρηξη του Γάλλου πρωταθλητή Jimmy Gressier, που μεταξύ άλλων ανέφερε σε αναρτήσεις του στο Instagram του ότι δεν θέλει να ανταγωνίζεται απατεώνες, κάνοντας πολύ σκληρή κριτική τόσο στον ίδιο τον Kaya, όσο και σε άλλους αθλητές που επιλέγουν να μην δουλέψουν σκληρά για να τα καταφέρουν.