Τι έκαναν σήμερα (28/07) οι Έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 Runbeat Team   19:31 28-07-2021  

Τι έκαναν σήμερα (28/07) οι Έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες


Μέρα με παγκόσμιο ρεκόρ η σημερινή για τους Έλληνες αθλητές, καθώς ξεχώρισε η επίδοση των Κυρίδου/Μπούρμου στα ημιτελικά της δικώπου. Από εκεί και πέρα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στο μονό ανδρών, αλλά πήρε εύκολη πρόκριση στο διπλό μικτό μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα έκαναν σήμερα οι Έλληνες αθλητές:

- Οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου έκαναν τρομερή κούρσα στα ημιτελικά της δικώπου και με παγκόσμιο ρεκόρ (6:48.70) προκρίθηκαν ως πρώτες στον τελικό.

- Η Ελισάβετ Τελτσίδου στο τζούντο έβγαλε εκτός την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Πινό και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά. Εκεί, ηττήθηκε με ιπόν από την Μαντίνα Ταϊμάζοβα και στη συνέχεια  ηττήθηκε από την Γερμανίδα Γιοβάνα Σκοτσιμάρο στα ρεπεσάζ και έμεινε εκτός διεκδίκησης μεταλλίου.

- Η Κατερίνα Δίβαρη ανέβηκε στην 20ή θέση μετά και την 9η ιστιοδρομία σκαφών RS:X.

 

- Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης παρέμεινε στην 13η θέση της γενικής κατάταξης του Ολυμπιακού τουρνουά ιστιοπλοΐας σκαφών RS:X ανδρών, μετά και την ολοκλήρωση της σημερινής ημέρας.

- Ο Ιωάννης Μιτάκης έπεσε στην 10η θέση της γενικής κατάταξης στο Ολυμπιακό τουρνουά στην κατηγορία σκαφών Finn.

- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε, αλλά γνώρισε τον αποκλεισμό από τον Γάλλο Ουγκό Ουμπέρ, ο οποίος τον νίκησε με 2-1 σετ.

- Με μία εξαιρετική εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκαν στους "8" στο διπλό μικτό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επικρατώντας με 2-0 σετ των Καναδών Νταμπρόφσκι/Αλιασίμ.

- Παρότι πραγματοποίησαν πολύ καλούς χρόνους στα 200μ. μικτής ατομικής οι Ανδρέας Βαζαίος και Απόστολος Παπαστάμος δεν κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά του αγωνίσματος.

- Οι Μάντης – Καγιαλής βρίσκονται στην 7η θέση της γενικής κατάταξης, μετά τις πρώτες δύο ιστιοδρομίες.

- Τσουλφά και Σπανάκη βρίσκονται στην 13η θέση της γενικής κατάταξης μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ιστιοδρομίας στην κατηγορία 470.