Την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 θα διεξαχθεί το 10ο Samaria Run!

 Runbeat Team   18:21 03-03-2022  

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 θα διεξαχθεί το 10ο Samaria Run!


Ο 10ος Ορεινός Αγώνας «Σαμαριά» με την ονομασία Samaria Run θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων να ανακοινώνει τις πρώτες πληροφορίες.

Στα τέλη Μαρτίου πρόκειται να γίνουν γνωστές όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες σχετικά με τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί για ακόμα μία χρονιά στο Φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:

«Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει τον 10ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘Σαμαριά’ (Samaria Run), ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2022. Ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων με το Φαράγγι της Σαμαριάς, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός, με μεγάλη καθημερινή επισκεψιμότητα, θα φιλοξενήσει πάλι την διοργάνωση αυτή. Η διαδρομή που θα ακολουθεί ο αγώνας είναι περίπου 18 km, και είναι Μαχί Ομαλού (Εκκίνηση) – Ξυλόσκαλο – Νερούτσικο – Άγιος Νικόλαος – Καλυβάκι – Ποτιστήρια – Ποριά – Καταφύγιο Καλλέργη – Ξυλόσκαλο Ομαλού, όπου θα γίνει ο τερματισμός. Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν στην διαδρομή αυτή σε δρόμο και στα αντίστοιχα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού.

 

Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου https://www.eoshanion.gr/samaria-run θα αναρτηθούν στα τέλη Μαρτίου, η αναλυτική περιγραφή, οι κανόνες, τα έντυπα με τη διαδικασία για τη δήλωση συμμετοχής και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον 10ο Αγώνα ορεινού τρεξίματος ‘Σαμαριά’. Η διοργάνωση του αγώνα θα γίνει σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. και της Γ.Γ.Α. για την νόσο COVID-19 που θα ισχύουν κατά την ημέρα διεξαγωγής του.

Οι εθελοντές-μέλη του Συλλόγου θα προσφέρουν υπηρεσίες, όπως κάθε χρόνο, στα προκαθορισμένα σημεία ελέγχου του Αγώνα, για την ομαλή διεξαγωγή του. Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Διεύθυνση Δασών Χανίων και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού υποστηρίζουν για άλλη μία χρονιά την προσπάθεια αυτή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες, κάθε βράδυ από τις 21:00 μ.μ. έως τις 23:00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, τηλ. 28210 44647, ή και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]».