Την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 ο 3ος Υμηττός Marathon

 Runbeat Team   19:42 17-11-2022  

Την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 ο 3ος Υμηττός Marathon


Την ημερομηνία διεξαγωγής του 3ου Υμηττός Marathon ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές. Σύμφωνα, λοιπόν, με την επίσημη ενημέρωση η διοργάνωση θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 και περιλαμβάνει έναν αγώνα 46χλμ, έναν 27χλμ και έναν  plogging 27χλμ, όπου οι δρομείς μαζεύουν σκουπίδια που βρίσκουν στη διαδρομή.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ», υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, την υποστήριξη του ΟΝΑΔΕΑ (Οργανισμός Νεολαίας και Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης), την υποστήριξη του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας κ Ανάπτυξης Υμηττού) και την εθελοντική προσφορά των ομάδων Δασοπροστασίας των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κρωπίας, Ηλιούπολης, Βύρωνα, της Ε.ΔΑ.ΠΥ. Γ(Εθελοντική Δασοπροστασία Πυρόσβεση Γλυφάδας), της Ο.ΔΙ.Κ (Ομάδας Διαχείρησης Κρίσεων) και του Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης διοργανώνει τον αγώνα βουνού “3ος ΥΜΗΤΤΟΣ MARATHON” με τρεις διαδρομές την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου:

1. “ΣΦΗΤΙΙΑ” 46 χλμ με υψομετρική +2200 μ και 2 I.T.R.A. points

2. “ΣΕΣΙ” 27 χλμ με υψομετρική +1600 μ και 1 I.T.R.A. point

3. “Plogging” 27 χλμ με υψομετρική +1600 μ και 1 I.T.R.A. point (Ο μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα που ο αθλητής μαζεύει τα σκουπίδια που βρίσκει στη διαδρομή και ο νικητής συμμετέχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα WPC, το οποίο πέρσι έγινε στη Βόρειο Ιταλία, με πληρωμένα όλα τα έξοδα)

Οι διαδρομές αποτελούν αγώνες-κριτήριο για συμμετοχή στον ΟΜ (OLYMPUS MARATHON)

Σκοπός Αγώνα: Ο αγώνας γίνεται για να γνωρίσουμε την περιοχή του Νότιου Υμηττού με τα πανέμορφα μονοπάτια του, την Ιστορία του και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία στην ανάγκη προστασίας του.

Διεξάγεται στο Νότιο Υμηττό και καλύπτει μία περιοχή φυσικού κάλους στο βουνό πάνω από τους δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, Κορωπίου, Ηλιούπολης, Βύρωνα.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ».