Την Πέμπτη 25 Μαΐου κλείνουν οι εγγραφές για τον 11ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος «Σαμαριά»

 Runbeat Team   12:02 18-05-2023  

Την Πέμπτη 25 Μαΐου κλείνουν οι εγγραφές για τον 11ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος «Σαμαριά»


Την Κυριακή 28 Μαΐου θα διεξαχθεί ο 11ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «Σαμαριά», τον οποίο διοργανώνει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων.

Μάλιστα φέτος για πρώτη φορά θα διεξαχθεί παράλληλα και ο «Ομαλός Run» σε μια πανέμορφη μικρότερη βουνίσια διαδρομή μήκους 7 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών: «Το Samaria Run 2023 θα φιλοξενηθεί, όπως γίνεται κάθε χρόνο, στον Εθνικό Δρυμό Λευκών Ορέων με το Φαράγγι της Σαμαριάς, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός, με μεγάλη καθημερινή επισκεψημότητα. Η διαδρομή είναι 21,6 χλμ, οπότε ο αγώνας έχει πάρει τον χαρακτήρα του ορεινού ημιμαραθωνίου. Η διαδρομή του είναι Οροπέδιο Ομαλού (Εκκίνηση) – Μαχί – Ξυλόσκαλο – Νερούτσικο – Άγιος Νικόλαος – Καλυβάκι – Ποτιστήρια – Ποριά – Καταφύγιο Καλλέργη – Ξυλόσκαλο Ομαλού, όπου θα γίνει ο τερματισμός. Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν στην διαδρομή αυτή σε μονοπάτι και δρόμο και στα αντίστοιχα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού.

 

Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου https://www.eoshanion.gr/samaria-run έχουν αναρτηθεί, η αναλυτική περιγραφή, οι κανόνες, τα έντυπα με την διαδικασία για την δήλωση συμμετοχής και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον 11ο Αγώνα ορεινού τρεξίματος ‘Σαμαριά’ και για τον 1ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘’Ομαλός Run. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 μόνο με την ηλεκτρονική εγγραφή του αθλητή/τριας μέσω της ιστοσελίδας: https://events.eoshanion.gr/el/events.

Οι εθελοντές-μέλη του Συλλόγου θα προσφέρουν υπηρεσίες, όπως κάθε χρόνο, στα προκαθορισμένα σημεία ελέγχου του Αγώνα, για την ομαλή διεξαγωγή του. Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, η Διεύθυνση Δασών Χανίων και η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. υποστηρίζουν για άλλη μία χρονιά την προσπάθεια αυτή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες, κάθε βράδυ από τις 21:00 μ.μ. έως τις 23:00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, εκτός από Σαββάτο, Κυριακή και αργίες, τηλ. 28210 44647 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]».