Το 1ο Panetoliko Mountain Trail Run είναι γεγονός!

 Runbeat Team   10:55 03-07-2024  

Το 1ο Panetoliko Mountain Trail Run είναι γεγονός!


Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγίου Βλασίου, Πεντακόρφου, Χαράστης και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Χούνης, με την υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκηρύσσουν το 1st PANETOLIKO MOUNTAIN TRAIL RUN, που πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή, 21/07/2024 και πρωινές ώρες στις Τ.Κ. Αγίου Βλασίου και Πεντακόρφου. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις (4) σύλλογοι, ως συνδιοργανωτές, υπόσχονται μια νέα εμπειρία προς το δρομικό κοινό στο βουνό ορόσημο της περιοχής μας, το Παναιτωλικό, με δύο (2) ξεχωριστές διαδρομές των 13 και 7 χιλιομέτρων, σε χωμάτινο δρόμο με τεχνικά και φυσικά μονοπάτια και με μέγιστο υψόμετρο τα 1400 μέτρα. Μέσω της διοργάνωσης και της διάσχισης των μονοπατιών, επιτυγχάνεται η προβολή του τόπου μας και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης σε ένα σπάνιο φυσικό τοπίο, προστατευμένο από το δίκτυο Natura, το οποίο με σεβασμό μας καλεί να το γνωρίσουμε. Ανέγγιχτη ομορφιά με ελατοσκεπείς πλαγιές, πλατανόδετα ρέματα με άγρια νερά, αλπικές βουνοκορφές και εντυπωσιακοί καταρράκτες, αλληλοσυμπληρώνονται, χαρίζοντας ξεχωριστές εικόνες στους δρομείς.                        

 

21/07/2024

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

13 km

ΠΕΝΤΑΚΟΡΦΟ - ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΗΣ

09:00

Περιγραφή διαδρομής: 

Απόσταση 13 χιλιόμετρα, με σημείο εκκίνησης την Τ.Κ. Πεντακόρφου και τερματισμό την Τ.Κ. Αγίου Βλασίου-πλατεία. Αφετηρία πλατεία Σχίζα, ακολουθούμε τον ασφάλτινο δρόμο προς Αγία Παρασκευή για 1 χιλιόμετρο. Διασχίζουμε το πρώτο γεφύρι και εν συνεχεία, κινούμαστε για 300 μέτρα σε τσιμεντένια οδό έως το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Ακολουθούμε το μονοπάτι του ποταμού Ζέρβα, όπου διασχίζουμε 2 συνεχόμενα γεφύρια για να επιστρέψουμε σε χωμάτινη οδό. Συνεχίζουμε την ανοδική πορεία για 300 μέτρα και στρίβουμε δεξιά για το μονοπάτι προς Κυνηγού πάνω από τον καταρράκτη Σεπετού. (Πρώτο σημείο ανεφοδιασμού). Από εκεί, μονοπάτι με χωμάτινο και πέτρινο τερέν έως τα 1400 μέτρα στη θέση Κυνηγός. (δεύτερο σημείο ανεφοδιασμού). Στην συνέχεια, χωμάτινη οδός για 4,5 χιλιόμετρα . (τρίτο σημείο ανεφοδιασμού, ταύτιση με την 2η διαδρομή). Είσοδος σε μονοπάτι μέχρι την κάθετη σύνδεση με το μονοπάτι του Προφήτη Ηλία. Εν συνεχεία, κατηφορικό μονοπάτι, το οποίο διασχίζει την κοινότητα του Αγίου Βλασίου μέχρι την κεντρική πλατεία, επί της Εθνικής Οδού Αγρινίου-Καρπενησίου.

7km

ΑΓΙΟΣ  ΒΛΑΣΗΣ

09:30

Περιγραφή διαδρομής :

Απόσταση 7 χιλιομέτρων, κυκλική διαδρομή με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Τ.Κ. Αγίου Βλασίου-πλατεία. Αφετηρία πλατεία, κινούμαστε επί της Εθνικής Οδού Αγρινίου-Καρπενησίου για 450 μέτρα προς Αγρίνιο και εν συνεχεία, αριστερά προς Κατασκηνώσεις. Ακολουθούμε τον υφιστάμενο δρόμο και στρίβουμε δεξιά για Τ.Κ. Σταυροχωρίου, οπού συναντάμε  χωμάτινο τερέν. Διατηρώντας την ίδια πορεία, φθάνουμε στο 3ο χιλιόμετρο όπου στρίβουμε αριστερά σε μονοπάτι. (σημείο ανεφοδιασμού-ταύτιση με την 1η διαδρομή). Συνεχίζουμε μέχρι την κάθετη σύνδεση με το μονοπάτι του Προφήτη Ηλία και εν συνεχεία, ακολουθούμε το κατηφορικό μονοπάτι, το οποίο διασχίζει την κοινότητα του Αγίου Βλασίου μέχρι την κεντρική πλατεία, επί της Εθνικής Οδού Αγρινίου-Καρπενησίου.

Είδος αγώνα : Τρέξιμο ή δυναμικό βάδην, σε ορεινό τοπίο. Επιτρέπεται η χρήση μπατόν και ατομικού εξοπλισμού τροφοδοσίας-υδροδοσίας. Υψομετρική διαφορά 850 μέτρα για την διαδρομή των 13 χιλιομέτρων και 350 μέτρα για την διαδρομή των 7 χιλιομέτρων. 

 Ώρα προσέλευσης : Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης το αργότερο 40 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.