Το 2019 παραλίγο να χάσει τη ζωή του σε ατύχημα με ακόντιο και το 2023 σημείωσε την κορυφαία επίδοση του κόσμου στα 400 μέτρα!

 Runbeat Team   20:29 27-02-2023  

Το 2019 παραλίγο να χάσει τη ζωή του σε ατύχημα με ακόντιο και το 2023 σημείωσε την κορυφαία επίδοση του κόσμου στα 400 μέτρα!


Η ιστορία του Elijah Godwin μας δείχνει ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ, ό,τι δυσκολία και να συναντήσουμε στην ζωή μας. Ο Αμερικανός σπρίντερ παραλίγο να χάσει την ζωή το 2019, όταν προπονούταν σε στάδιο και ένα ακόντιο τον κάρφωσε, διαπερνώντας τον θώρακά του, περνώντας ανάμεσα από τον ένα του πνεύμονα και μένοντας μόλις λίγα εκατοστά από την καρδιά του. Ο Godwin καρφώθηκε στο ακόντιο, το οποίο είχε προηγουμένος καρφωθεί στο έδαφος, με τον αθλητή να πηγαίνει προς τα πίσω δίχως να το έχει δει.

 

Ο 23χρονος κατάφερε να αναρρώσει πραγματοποιώντας την απαραίτητη εγχείρηση, συνέχισε τη ζωή του, τις προπονήσεις και τους αγώνες, και αυτή η περιπέτεια τον έκανε μόνο δυνατότερο. Στους αγώνες κλειστού στίβου SEC Conference Finals που έγιναν χθες στο Αρκάνσας, ο Elijah Godwin ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα των 400 μέτρων, καταφέρνοντας μάλιστα να «κατέβει» τα 45 δευτερόλεπτα, τερματίζοντας σε 44.75, που αποτελεί και την καλύτερη επίδοση του κόσμου για την φετινή χρονιά στο αγώνισμα.

Ο Godwin κατέκτησε μάλιστα και ένα χάλκινο μετάλλιο από την μικτή σκυταλοδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, όπως και δύο μετάλλια στο Παγκόσμιο του Όρεγκον (χρυσό στην σκυταλοδρομία 4x400, χάλκινο στην μικτή σκυταλοδρομία).